Διεθνή

Trump: Δεν υποτίμησα τον ιό, σε 3 με 4 εβδομάδες το εμβόλιο

Trump: Δεν υποτίμησα τον ιό, σε 3 με 4 εβδομάδες το εμβόλιο
Τους 196 χιλ. προσεγγίζουν οι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ
Τους 196.000 προσεγγίζουν οι θάνατοι από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τουλάχιστον 1.100 νέα θύματα.
Παράλληλα τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν τουλάχιστον 37.000 νέες μολύνσεις, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά τα 6,6 εκατομμύρια.
Αν και τις τελευταίες ημέρες αναφέρεται πως σε εθνικό επίπεδο υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, πολλοί ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτή οφείλεται και στα λιγότερα τεστ που πραγματοποιούνται.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Donald Trump διατηρεί την αισιοδοξία του, αναφέροντας ότι απέχουμε μόλις 3 με 4 εβδομάδες από το να είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Μιλώντας σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνησή του, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο θα διανεμηθεί, σύντομα.
«Είμαστε πολύ κοντά για να έχουμε ένα εμβόλιο.
Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων.
Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε.
Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες» είπε ο Trump, ο οποίος και στον απόηχο πρόσφατων αποκαλύψεων για το ότι υποβάθμισε τον κορωνοϊό παρότι γνώριζε από την αρχή πως ήταν πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης, είπε ότι ουδέποτε υποτίμησε τον κορωνοϊό και πως τήρησε αυτή τη στάση διότι δεν ήθελε να διασπείρει τον πανικό στους Αμερικάνους.
«Δεν τον υποτίμησα.
Στην πραγματικότητα, με πολλούς τρόπους, τον αναβάθμισα όσον αφορά την δράση για την αντιμετώπιση του» τόνισε ο Trump, αναφερόμενος στις απαγορεύσεις που επέβαλε σε Κίνα και Ευρώπη, τονίζοντας ότι αν δεν τις είχε λάβει, οι ΗΠΑ θα θρηνούσαν χιλιάδες επιπλέον νεκρούς.
Ωστόσο, επανέλαβε τις ενστάσεις του για την χρήση μάσκας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι μάσκες δεν είναι καλές, αν και υποστήριξε ότι φορά μάσκα όταν αυτό είναι απαραίτητο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης