Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο αιολικό project της Amazon εκτός ΗΠΑ - Οι επόμενες κινήσεις

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο αιολικό project της Amazon εκτός ΗΠΑ - Οι επόμενες κινήσεις
Μεγαλεπήβολα ενεργειακά σχέδια της Amazon στο εγγύς μέλλον ενόψει των κλιματικών στόχων

Το πρώτο λειτουργικό αιολικό πάρκο της Amazon εκτός ΗΠΑ λειτουργεί πλέον στη Σουηδία. Το έργο 91MW Bäckhammar στη Δυτική Σουηδία θα ενισχύσει τα κέντρα δεδομένων AWS της Amazon και θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις λιανικής στη χώρα.

Σηματοδοτεί το πρώτο σε μια σειρά έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας, που θα ξεκινήσουν να παρέχουν καθαρή ενέργεια σε δίκτυα σε ολόκληρη την Ευρώπη φέτος. Το δεύτερο είναι ένα αιολικό πάρκο στην ξηρά με συνολική ισχύ 122 MW στο Västernorrland, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2022. Συνολικά, αυτά τα έργα θα προσθέσουν 213MW νέας καθαρής ενέργειας στο σουηδικό δίκτυο, δήλωσε η Amazon.

Οι δύο τοποθεσίες στη Σουηδία αποτελούν μέρος των οκτώ έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - έξι αιολικά και δύο ηλιακά - σχεδιασμένα να παρέχουν καθαρή ενέργεια στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που εξυπηρετούν κέντρα δεδομένων AWS και άλλες εγκαταστάσεις του Αμαζονίου. Τα έργα στην Ιρλανδία και την Ισπανία αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία αργότερα φέτος.

Το βήμα της Amazon

Η προώθηση του συγκεκριμένου αιολικού πάρκου της Amazon αποτελεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για τροφοδοσία από 100% ΑΠΕ ως το 2025. Μάλιστα, ελπίζει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040, δέκα χρόνια πριν από τη συμφωνία του Παρισιού.

Ο διευθυντής της Amazon Energy, Nat Sahlstrom τόνισε χαρακτηριστικά: «Το αιολικό μας πάρκο στο Bäckhammar είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας προς την τροφοδοσία των λειτουργιών μας με 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Είμαστε χαρούμενοι που το έργο άρχισε να παράγει καθαρή ενέργεια. Στο παρελθόν, οι επιδοτήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ανανεώσιμης βιομηχανίας, για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία μπορεί να ανταγωνιστεί τα ορυκτά καύσιμα. Με έργα όπως το Bäckhammar δείχνουμε ότι είναι δυνατόν να προσθέσουμε νέα ανανεώσιμη χωρητικότητα χωρίς επιδότηση στο δίκτυο όπου λειτουργούμε και να μειώσουμε τις εκπομπές CO2».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης