Τελευταία Νέα

Στο επίκεντρο του Green Recovery οι επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ

Στο επίκεντρο του Green Recovery οι επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ
Θετικές προοπτικές για την αγορά της Ισπανίας παρουσιάζουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστιες απώλειες σε οικονομικό επίπεδο, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να έχουν χάσει τις δουλειές τους. Ο τομέας της ενέργειας είναι ένας βασικός πυλώνας της στρατηγικής που χαράσσουν τα περισσότερα κράτη, έτσι ώστε να τονώσουν την οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Green Recovery της ΕΕ θα μπορούσε να υποστηρίξει έργα ΑΠΕ ισχύος 2,3 GW την χώρα της Ισπανίας. Η έκθεση «A Green Covid-19 Recovery and Resilience Plan for Europe» που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών περιγράφει έως και 2.000 επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των μεταφορών και της βιομηχανίας στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Μάλιστα, τα μισά από τα προαναφερθέντα εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν στόχους για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αλλαγή του κλίματος, εάν υποστηρίζονται από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ επόμενης γενιάς.

Η Ισπανία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό έργων πράσινης επένδυσης και οικονομικής ανάκαμψης στην ΕΕ, σύμφωνα με την EY, η οποία επισήμανε 79 επενδύσεις που απαιτούν 24,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά συγκεκριμένα τα ενεργειακά έργα, τα 30 της Ισπανίας ακολουθούν μόνο τα 47 της Γαλλίας στο μπλοκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης