Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Aπροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ παρά την αύξηση της παραγωγής

ΕΙΑ: Aπροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ παρά την αύξηση της παραγωγής
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα παρά την αύξηση της παραγωγής, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν για άλλη μια φορά, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη 16/9/2020.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο στα 496 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Σεπτεμβρίου, μειωμένα κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η παραγωγή αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 900.000 βαρέλια αργού την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, στα 10,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε 179,3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 600.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

«Ήταν μια πτωτική έκθεση, ειδικά καθώς συνεχίζουμε να κοιτάζουμε τα ζητήματα της ζήτησης», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital στη Νέα Υόρκη. «Η πτώση της ζήτησης ντίζελ είναι ενοχλητική, επειδή η ζήτηση φορτηγών ήταν ένα φωτεινό σημείο.»

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια σε 231,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΙΑ, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 160.000 βαρελιών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν κέρδη μετά τα στοιχεία και τα συμβόλαια βενζίνης και ντίζελ επίσης υποχώρησαν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate διαπραγματεύονταν με άνοδο 4,6% στα 40,04 $ το βαρέλι περί τις 19:50 ώρα Ελλάδα

Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, το κέντρο παράδοσης της WTI μειώθηκαν κατά 74.000 βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Οι ροές διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 709.000 βαρέλια την ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα. Τα ποσοστά αυξήθηκαν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, την εβδομάδα.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 66.000 bpd, ανακοίνωσε η ΕΙΑ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης