Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απογειώνονται τα assets των ΑΠΕ λόγω εξαγορών από τις πετρελαϊκές

Απογειώνονται τα assets των ΑΠΕ λόγω εξαγορών από τις πετρελαϊκές
Έρχονται μεγάλα deals στην Βρετανία μεταξύ πετρελαϊκών και εταιριών ΑΠΕ

Τα σχέδια των ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών για αύξηση της ικανότητας ανανεώσιμης ενέργειας αυξάνουν τις τιμές για τα έργα ΑΠΕ, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δικτύου SSE.

Η BP, η Shell και η Total ανακοίνωσαν φέτος σχέδια ανανεώσιμης ανάπτυξης για τη μείωση της εξάρτησής τους από τα ορυκτά καύσιμα και την επίτευξη των εσωτερικών κλιματικών στόχων. Οι αναλυτές λένε ότι μεγάλο μέρος της ανάπτυξης θα πρέπει να προέλθει από εξαγορές.

«Χαίρομαι που βλέπω μερικές από αυτές τις εταιρείες να εισέρχονται και να πληρώνουν αυξημένες τιμές για περιουσιακά στοιχεία. Αυτό θα βοηθήσει στην άνοδο της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που πουλάμε », δήλωσε σε συνέντευξή του ο Alistair Phillips-Davies της SSE.

Η BP την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε να πληρώσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για μερίδα 50% σε δύο υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ από την νορβηγική Equinor.

Η SSE, η οποία επιδιώκει να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία περίπου 2 δισεκατομμυρίων λιρών (2,6 δισεκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μερίδιο τουλάχιστον 10% στο υπεράκτιο αιολικό έργο της Dogger Bank που αναπτύσσεται στις βρετανικές ακτές από την Equinor.

Η SSE πούλησε επίσης νωρίτερα φέτος το μερίδιο 51% στο υπεράκτιο βρετανικό αιολικό πάρκο Seagreen 1 στην France Total.

«Γενικά, βλέποντας τις εταιρείες πετρελαίου να έρχονται με την εμπειρία τους στην υπεράκτια είναι καλή είδηση για τη βιομηχανία. Αν και θα καταστήσει την αγορά πιο ανταγωνιστική, θα φέρει επίσης νέα εστίαση και νέα τεχνολογία και καινοτομία », δήλωσε ο Phillips-Davies.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης