Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Χείρα βοηθείας του Ιράν στη Βενεζουέλα για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Χείρα βοηθείας του Ιράν στη Βενεζουέλα για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις βενζίνης λόγω της μείωσης της παραγωγής

Η Βενεζουέλα ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου της με την βοήθεια του Ιράν, σύμφωνα με το Reuters.
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA παρήγαγε μόλις 336.000 bpd αργού πετρελαίου τον περασμένο μήνα, που ήταν σχεδόν τα τριπλάσια λιγότερα σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων που επιδείνωσαν τη βιομηχανία.
Η έλλειψη αραιωτικών για το υπερθερμικό αργό στο Orinoco Belt ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που συνέβαλαν στην πτώση της παραγωγής, καθώς η Βενεζουέλα εισήγαγε τα περισσότερα από τα αραιωτικά της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συνδρομή του Ιράν

Το Ιράν παρενέβη, στέλνοντας επαγγελματίες στη Βενεζουέλα και να επιδιορθώσουν τα προβληματικά της διυλιστήρια. Τώρα, αποστέλλει στη Βενεζουέλα τον βαθμό αργού πετρελαίου που είναι γνωστό ως συμπύκνωμα για να το συνδυάσει με το βαρύ αργό και να παράγει εξαγόμενους βαθμούς αργού πετρελαίου. Σύμφωνα με το TankerTrackers.com, το πλοίο που παρέδωσε το συμπύκνωμα είχε ιρανική σημαία.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις βενζίνης λόγω της μείωσης της παραγωγής. Έχει επίσης δει καθυστερήσεις στις παραδόσεις αργού πετρελαίου λόγω προβλημάτων ποιότητας με το μείγμα Merey, ανέφερε επίσης το Reuters. Αυτό ώθησε την PDVSA να προσπαθήσει να αντικαταστήσει αυτά τα φορτία με άλλα ακατέργαστα μείγματα, σύμφωνα με έγγραφα της εταιρείας.

Παρά αυτά τα προβλήματα, νωρίτερα αυτή η Βενεζουέλα κατάφερε να αυξήσει την ποσότητα αργού που εξήγαγε. Τον Αύγουστο, η PDVSA έστειλε στο εξωτερικό κατά μέσο όρο 325.000 bpd - το υψηλότερο σε τέσσερις μήνες, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από αποθέματα αργού καθώς η παραγωγή κυμαινόταν περίπου 100.000 bpd. Οι περισσότερες από τις εξαγωγές είχαν προορισμό την  Ινδία καθώς η Κίνα ήταν μέχρι πρόσφατα ο μεγαλύτερος αγοραστής αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης