Ενέργεια

Σε εφαρμογή νέων πολιτικών για την αύξηση των πωλήσεων οχημάτων υδρογόνου προχωρά η Κίνα

Σε εφαρμογή νέων πολιτικών για την αύξηση των πωλήσεων οχημάτων υδρογόνου προχωρά η Κίνα
Η Κίνα είναι επίσης η μεγαλύτερη αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων στον κόσμο

Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, παρουσίασε νέες πολιτικές για την υποστήριξη οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου για τη βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού και των τεχνολογιών της βιομηχανίας, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Η Κίνα είναι επίσης η μεγαλύτερη αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων στον κόσμο (NEV), η οποία περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα μπαταριών, καθώς και οχήματα υβριδικών και κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Όπως αναφέρει το Reuters, ενώ οι προηγούμενες πολιτικές επιλογές για την υποστήριξη των νέων ενεργειακών οχημάτων είχαν προσφέρει πακέτα επιδότησης στις πωλήσεις. Η νέα σελίδα σε αυτή την εποχή, θα απαιτήσει από τις τοπικές κυβερνήσεις και τις εταιρείες να δημιουργήσουν μια πιο ώριμη αλυσίδα εφοδιασμού και επιχειρηματικό μοντέλο για τη βιομηχανία.

Τι χρειάζεται να γίνει

Οι τοπικές κυβερνήσεις και οι εταιρείες πρέπει να αποδείξουν ότι τα κοινά τους έργα είναι σε θέση να μειώσουν την τιμή του καυσίμου υδρογόνου, να αυξήσουν τον αριθμό των σταθμών φόρτισης υδρογόνου, να διευρύνουν τους στόλους οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου και να βελτιώσουν τις σχετικές τεχνολογίες, σύμφωνα με το έγγραφο.

Οι αρχές θα προσφέρουν ανταμοιβές στα έργα μετά από αξιολόγηση αυτών των βασικών τομέων απόδοσης, ανέφερε το υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα διαθέτει πάνω από 7.000 οχήματα υδρογόνου, σε σύγκριση με πάνω τα 4 εκατομμύρια ηλεκτρικά και ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα.  Τέλος, παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota Motor και Hyundai Motor έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια εκτόξευσης για οχήματα υδρογόνου στην Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης