Τελευταία Νέα

Διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας της Iberdrola στη Βραζιλία

Διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας της Iberdrola στη Βραζιλία
Παρά την κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού, η εταιρεία ενέργειας έκλεισε σημαντικές εταιρικές δραστηριότητες το 2020

Η Iberdrola, μέσω της θυγατρικής της Neoenergia, έκλεισε μια συμφωνία αγοράς περιουσιακών στοιχείων με την PEC Energía για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου έργων παραγωγής αιολικής ενέργειας που προσθέτουν έως και πιθανή χωρητικότητα εγκατάστασης περίπου 400 MW.

H Βραζιλία θεωρείται μια από τις στρατηγικές αγορές της εταιρείας και η εν λόγω συμφωνία κινείται σε αυτό το πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η συνολική αξία της εξαγοράς μπορεί να φτάσει τα 15 εκατ. δολ που θα πληρωθούν μετά το κλείσιμο της επιχείρησης και ανάλογα με την επίτευξη ορισμένων ορόσημων στην ανάπτυξη των έργων.

Αυτές οι νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα καλύπτουν έκταση περίπου 8.000 εκταρίων, θα βρίσκονται στη Sierra de Gameleira, στην πολιτεία της Bahia. Μέσω της θυγατρικής της Neoenergia, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Σάο Πάολο, ο όμιλος διαθέτει ήδη περισσότερα από 3.500 ανανεώσιμα MW σε λειτουργία στη Βραζιλία.

Έβδομη εταιρική λειτουργία το 2020

Με αυτήν τη νέα λειτουργία, η εταιρεία υπό την προεδρία του Ignacio Sánchez Galán κλείνει την έβδομη εταιρική λειτουργία της μέχρι στιγμής φέτος και κάνει ένα νέο βήμα για να ενισχύσει τη θέση της σε αγορές με μεγάλο ανανεώσιμο αποτύπωμα.

Παρά την κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού, η εταιρεία ενέργειας έκλεισε σημαντικές εταιρικές δραστηριότητες το 2020. Την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωσε την μετάβασή της στην ιαπωνική αγορά, μετά την αγορά του Acacia Renewables, με χαρτοφυλάκιο έργων υπεράκτιων αιολικών έργων 3,3 GW.

Επιπλέον, απέκτησε πρόσφατα την αυστραλιανή εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας Infigen Energy, μετά την έναρξη φιλικής προσφοράς εξαγοράς τον Ιούνιο. Η λειτουργία επιτρέπει στην Iberdrola να γίνει ένας από τους κορυφαίους χειριστές στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Αυστραλίας, με 670 MW αιολικής ενέργειας σε λειτουργία και ένα χαρτοφυλάκιο 1 GW αιολικών και ηλιακών έργων σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία συμφώνησε επίσης με τη Σουηδική Svea Vind Offshore AB (SVO και τον Μάιο απέκτησε δύο έργα χερσαίας αιολικής ενέργειας στη Σκωτία, συνολικής ισχύος 165 MW και των οποίων η ανάπτυξη θα απαιτήσει επένδυση περίπου 225 εκατ. δολ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης