Τελευταία Νέα

Συμφωνία INEOS - Engie για την αγορά ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας

Συμφωνία INEOS - Engie για την αγορά ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας
H ανανεώσιμη ενέργεια θα παρασχεθεί στην INEOS από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Norther στη Βόρεια Θάλασσα από την 1η Ιανουαρίου 2021

Η INEOS έχει συνάψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο αγοράς αιολικής ενέργειας για τη βιομηχανία στο Βέλγιο. Η δεκαετής συμφωνία με τον παραγωγό ενέργειας ENGIE, για την αγορά ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας θα αποφύγει 1.150.000 τόνους εκπομπών CO2 και θα δώσει σημαντική ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Ειδικότερα, η ανανεώσιμη ενέργεια θα παρασχεθεί στην INEOS από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Norther στη Βόρεια Θάλασσα από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι τοποθετήσεις των αρμοδίων

Ο John McNally, Διευθύνων Σύμβουλος INEOS Project ONE είπε: «Αυτή η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα για την INEOS στη μείωση των εκπομπών από την κατανάλωση ενέργειας στο Βέλγιο. Το Project ONE θα είναι το πιο ενεργειακά αποδοτικό χημικό σύμπλεγμα του είδους του στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τις νεότερες τεχνολογίες. Τους επόμενους μήνες, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις επιλογές για περαιτέρω επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ο πρόεδρος του Gerd Franken INEOS Olefins & Polymers Europe δήλωσε: «Αυτή η σημαντική συμφωνία θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο Βέλγιο κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνους CO2, ισοδύναμο με την απομάκρυνση 100.000 αυτοκινήτων κάθε χρόνο, από τις αρχές του επόμενου έτους για δέκα χρόνια.

Ο Philippe van Troeye, Διευθύνων Σύμβουλος ENGIE Benelux δήλωσε: «Όντας ο μεγαλύτερος παραγωγός πράσινης ενέργειας στο Βέλγιο, η ENGIE ενεργεί για να επιταχύνει τη μετάβαση προς έναν κόσμο με ουδέτερο άνθρακα, υποστηρίζοντας τους πελάτες της στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας. . Αυτή η σύμβαση δείχνει επίσης την ισχυρή φιλοδοξία της ENGIE να αυξήσει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Βέλγιο, καθώς έχουν υπογραφεί αρκετές συμβάσεις με μεγάλες εταιρείες τους τελευταίους μήνες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης