Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κ. Χατζηδάκης: Παρεμβάσεις – τομές της κυβέρνησης για την εξυγίανση της ΔΕΗ

Κ. Χατζηδάκης: Παρεμβάσεις – τομές της κυβέρνησης για την εξυγίανση της ΔΕΗ
«Θα καταθέσουμε προσεχώς στη Βουλή το business plan της ΔΕΗ», είπε πριν λίγο ο υπουργός Ενέργειας

Εκτενή αναφορά στις πολιτικές της κυβέρνησης για την εξυγίανση της ΔΕΗ, έκανε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε επερώτηση του Σ. Φάμελλου με θέμα «Επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΗ».

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλο, λέγοντας ότι: «Γίνομαι θαυμαστής σας που κάνετε το άσπρο μαύρο και χρειάζομαι μια ώρα για να απαντήσω στα ψέματά σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παρατηρήσεις σε εμάς ότι απουσιάζουμε από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αξιοσημείωτο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ερώτηση για τη ΔΕΗ. Όλοι θυμόμαστε το καλοκαίρι του 2015 και το μνημόνιο που ψηφίστηκε.

Με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, η ΔΕΗ έχασε εκατοντάδες δις ευρώ εις βάρος των ανταγωνιστών της, περίπου 600 εκατ. ευρώ. Υπάρχει δεύτερη ανάγνωση σε αυτό; Παραλάβαμε μια ΔΕΗ που συρρικνώθηκε από το 95% στο 50%, και βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Τι άλλο θα έπρεπε να συμβεί στη ΔΕΗ για να ζητήσετε συγγνώμη. Ας κάνουμε μια συζήτηση εντός της πραγματικότητας».

Σημείο αναφοράς η πολιτική μας

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η ΔΕΗ και η εξυγίανση της είναι βασικό παράδειγμα επιτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι εκεί για να θυμίσει τις τραγικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψε ουσιαστικά τη ΔΕΗ και της δικής μας πολιτικής που ήρθε συντεταγμένα και συγκεκριμένα με σχέδιο και πρόγραμμα να εφαρμόσει  πολιτικές που άλλαξαν την εικόνα της επιχείρησης, Αποτελεί σημείο αναφοράς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τη νέα αυτή κυβερνητική επιλογή αλλά και βασικό στοιχείο σύγκρισης δυο πολιτικών».

Τέλος, επισήμανε ότι το ΥΠΕΝ θα καταθέσει προσεχώς στη Βουλή το business plan της ΔΕΗ. «Κάνουμε μια θαρραλέα πράσινη στροφή της ΔΕΗ. Προχωρούμε στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, που θα αποτελέσει ταμειακή ένεση για την επιχείρηση. Επίσης προχωρούμε συντεταγμένα στην προσπάθεια για την απολιγνιτοποιηση. Όλα αυτά οδηγούν σε συγκεκριμένες τομές για μια διαφορετική εικόνα της ΔΕΗ», συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης