Φυσικό Αέριο

Αποθήκη Καβάλας: Ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την παράταση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αποθήκη Καβάλας: Ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την παράταση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση δόθηκε έπειτα από αίτημα υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για τη διαδικασία

Στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, αναρτήθηκε η παράταση της ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου Ν. Καβάλας για την Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020.

Όπως είχε γράψει το Worldenergynews, η μετάθεση της προθεσμίας είχε ανακοινωθεί επίσημα από την Τετάρτη (23/9) στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση δόθηκε έπειτα από αίτημα υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνεται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, καθώς η αρχική διορία που προέβλεπε η πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ ήταν η 31η Αυγούστου. Ωστόσο, στις αρχές Αυγούστου το Ταμείο ενέκρινε τη μετάθεση κατά ένα μήνα, για τις 30 Σεπτεμβρίου, και πάλι ενδιαφερόμενοι είχαν ζητήσει περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τα στοιχεία και τις προοπτικές της υποδομής.

Όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan /ADP) του Ταμείου, το οποίο εγκρίθηκε στις 9/9/2020, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάλυση Κόστους – Οφέλους (CBA) από τη Frontier Economics. Σκοπός είναι το τελικό report να παραδοθεί στη ΡΑΕ για την κατάρτιση του πλαισίου κανονισμού τιμολόγησης της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου (ΥΑΦΑ).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης