Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Aυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Aυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ
Ο αριθμός των πλατφορμών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά έξι σε 261 την εβδομάδα έως τις 25 Σεπτεμβρίου
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς ορισμένοι επιστρέφουν στις γεωτρήσεις τώρα που οι τιμές του αργού σημείωσαν κέρδη.

Ο αριθμός των πλατφορμών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά έξι σε 261 την εβδομάδα έως τις 25 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co την Παρασκευή 25/9/2020.
Ο συνολικός αριθμός των γεωτρήσεων υποχώρησε σε χαμηλό ρεκόρ 244 εξέδρων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes.
Τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αλλά μειώθηκε για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο.
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά τέσσερις σε 183 αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες αερίου αυξήθηκαν κατά δύο σε 75.

Τιμές

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι περίπου 35% από τις αρχές του έτους λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης λόγω του κορωνοϊού, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 112% τους τελευταίους πέντε μήνες σε περίπου 40 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή κυρίως λόγω των ελπίδων για ανάκαμψη των παγκόσμιων οικονομιών και της ζήτησης ενέργειας θα επιστρέψει καθώς οι κυβερνήσεις άρουν τα lockdowns.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι αυτές οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου έχουν ενθαρρύνει ορισμένες ενεργειακές εταιρείες να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.
Οι περισσότερες εταιρείες σκοπεύουν ακόμη να μειώσουν το κόστος.
Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε ότι οι 45 ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) που παρακολουθεί σκοπεύουν να μειώσουν τις δαπάνες κατά περίπου 47% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Αυτό ακολουθεί μια μείωση κεφαλαίου κατά περίπου 9% το 2019 και μια αύξηση περίπου 23 % το 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης