Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Hitachi ABB: Τα δίκτυα στρέφονται στις τεχνολογίες ΑΠΕ μετά τον COVID για να δυναμώσουν τα κέρδη

Hitachi ABB: Τα δίκτυα στρέφονται στις τεχνολογίες ΑΠΕ μετά τον COVID για να δυναμώσουν τα κέρδη
Ανάκαμψη από τα πακέτα στηρίξης βλέπει ο CEO της εταιρείας και εκτιμά ότι θα πετύχει τον στόχο της το 2025
Η επιχείρηση ηλεκτρικών δικτύων Hitachi που εξαγοράσθηκε από την ABB για 11 δισεκατομμύρια δολάρια είναι πιθανό να εκπληρώσει το στόχο της το 2025 παρά τις συνέπειες της ύφεσης από τον κορωνοϊό τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Claudio Facchin.
Η Hitachi ABB Power Grids, των οποίων τα προϊόντα συνδέουν σταθμούς παραγωγής ενέργειας με σπίτια και εργοστάσια, αναμένει ανάκαμψη καθώς οι χώρες ξεκινούν πακέτα τόνωσης και η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας μεταβαίνει σε πιο πράσινες τεχνολογίες.

Η εταιρεία που ανταγωνίζεται τις Siemens, General Electric και Hyundai, αναμένεται να ενημερώσει τους οικονομικούς της στόχους τον Οκτώβριο.
«Βλέπουμε την πανδημία να έχει προσωρινό αποτέλεσμα και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», δήλωσε ο Facchin στο Reuters.
«Ο COVID-19 έχει αρνητικό αντίκτυπο σε εμάς το 2020 και το 2021 ... αλλά μέχρι το 2023 και το 2024 δεν αναμένουμε να δούμε άλλο αποτέλεσμα. Περιμένουμε μια πραγματική θετική αλλαγή όταν θα ξεκινήσουν τα πακέτα ανάκαμψης και κινήτρων », είπε.

Αύξηση της ζήτησης για αιολική και ηλιακή ενέργεια

Αν και η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να μειωθεί 6% φέτος, η ζήτηση για αιολική και ηλιακή ενέργεια αυξάνεται κατά 5%, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.
«Η πανδημία έχει επιταχύνει τη μετατροπή από ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή», δήλωσε ο Facchin, ο οποίος ηγήθηκε επίσης της επιχείρησης όταν η ABB ήταν ιδιοκτήτης της.

«Βοηθάμε τους πελάτες να κυριαρχήσουν στην πρόσθετη πολυπλοκότητα των μεταβλητών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνδυάζοντας την τεχνολογία πληροφοριών και την επιχειρησιακή τεχνολογία για να βελτιώσουμε την απόδοση».

Τα έργα της Hitachi ABB Power Grids με έδρα τη Ζυρίχη, των οποίων οι ετήσιες παραγγελίες ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ισοδυναμούν με το 10% των εσόδων της Hitachi, περιλαμβάνουν τη σύνδεση του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου της Βόρειας Θάλασσας με το ηλεκτρικό δίκτυο της Βρετανίας.
Στην Κίνα παρέχει μερικές από τις μακρύτερες γραμμές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδέσμου 1.700 χιλιομέτρων για τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την επαρχία Sichuan στην επαρχία Jiangxi.

Ρυθμός ανάπτυξης
Ο Facchin είπε ότι ήταν πεπεισμένος ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να κερδίσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2-3% για την παγκόσμια αγορά δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 36.000, θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Hitachi στον τομέα της πληροφορικής και της ψηφιακής τεχνολογίας για να επιτρέψει την πρόβλεψη συντήρησης των ηλεκτρικών δικτύων, για παράδειγμα.

Θα χρησιμοποιήσει το χρηματοδοτικό σκέλος της Hitachi για να βοηθήσει τους πελάτες να χρηματοδοτήσουν έργα και να αυξήσει τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, δήλωσε ο Facchin.
Επίσης είναι πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να αυξήσει την κερδοφορία, την οποία οι επενδυτές είδαν ως πρόβλημα όταν την κατέχει η ABB.

Στοχεύει λειτουργικά περιθώρια EBITA 8 έως 12%, από 6,5% που αναμένεται το έτος έως τον Μάρτιο του 2021.
«Θα είμαστε στο ανώτερο άκρο αυτής της διαδρομής έως το 2025», δήλωσε ο Facchin.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης