Πετρέλαιο

Ενισχύονται οι εξαγωγές του Ιράν στο αργό παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ενισχύονται οι εξαγωγές του Ιράν στο αργό παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Το Ιράν συνεχίζει να εξάγει πετρέλαιο σε αντίθεση με τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Το Ιράν εκτιμάται ότι έχει εξάγει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού πετρελαίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, δήλωσε η TankerTrackers στο Reuters.  Δύο άλλες εταιρείες παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων έχουν επίσης παρατηρήσει αύξηση στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν μέχρι το Σεπτέμβριο, αν και όχι τόσο όσο βρήκε η TankerTrackers.com, σύμφωνα με το Reuters.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η Αμερική διεξήγαγε πόλεμο εναντίον του Ιράν χωρίς αίμα», αναφερόμενος στις κυρώσεις για το πετρέλαιο του Ιράν.

Το Ιράν συνεχίζει να εξάγει πετρέλαιο σε αντίθεση με τις κυρώσεις των ΗΠΑ, και φαίνεται να έχει αυξήσει πρόσφατα τις εξαγωγές πετρελαίου του παρά το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία εξακολουθούν να θέτουν τις αποστολές σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η σύγκριση με την Κίνα

Η Κίνα, για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, πιθανότατα λαμβάνει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από το Ιράν από την επίσημη έκθεση αριθμών, σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις.

Τον Αύγουστο, το Ιράν εξήγαγε πολύ περισσότερο αργό πετρέλαιο από ό, τι δείχνουν τα στοιχεία των ΗΠΑ, αποκάλυψαν στοιχεία από το TankerTrackers.com, όπως ανέφερε το NBC News.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το Ιράν εξήγαγε έως και 600.000 bpd, χρησιμοποιώντας μεταφορές από πλοίο σε πλοίο με αναμεταδότες απενεργοποιημένους για να αποφευχθεί η ανίχνευση, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Ο μέσος ημερήσιος αριθμός συγκρίνεται με μια εκτίμηση 227.000 bpd σε μια έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, έγραψε ο Raf Sanchez του NBC στο Twitter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης