Διεθνή

Γερμανία: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα λάβει η κυβέρνηση Merkel – Η οικονομία θα παραμείνει ανοικτή

Γερμανία: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα λάβει η κυβέρνηση Merkel – Η οικονομία θα παραμείνει ανοικτή
Merkel: Ταχεία επέμβαση για την αποφυγή εκθετικής αύξησης κρουσμάτων, με παράλληλη διατήρηση ανοικτής της οικονομίας
Σε προειδοποίηση προς την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) για τον κορωνοϊό προχώρησε σήμερα (28/09) η Angela Merkel.
Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι τα κρούσματα της Covid-19 μπορούν να φθάσουν τα 19.200 ημερησίως, αν συνεχισθεί η σημερινή τάση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.
«Οφείλουμε γρήγορα να περιορίσουμε τις μολύνσεις και να επέμβουμε», δήλωσε η κ. Merkel σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, προσθέτοντας ότι «πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες, διατηρώντας, συγκεκριμένα, την οικονομία σε λειτουργία και τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ανοικτούς.
Το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον αυτήν την στιγμή».
Σύμφωνα με την Bild, η καγκελάριος θεωρεί προβληματικά τα πάρτι, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, καθώς και τις επισκέψεις σε εστιατόρια.
Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε 1.192 νέα κρούσματα Covid-19 στη Γερμανία κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 285.332 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στη Γερμανία συνολικά.
Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των θανάτων, αυτός ανέρχεται σε 9.460, με αύξηση κατά 3 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης