Πετρέλαιο

Έκκληση της Ρωσίας για κοινή δράση στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη ζήτηση πετρελαίου

Έκκληση της Ρωσίας για κοινή δράση στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη ζήτηση πετρελαίου
H δομή του ενεργειακού τομέα θα μετατραπεί τόσο από την άποψη της ζήτησης όσο και από την άποψη της προσφοράς

Την από κοινού δράση για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη ζήτηση πετρελαίου, τόνισε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην τηλεδιάσκεψη της G20  ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak, συμπληρώνοντας ότι: «Το καθήκον μας, ως ηγέτες της βιομηχανίας ενέργειας, είναι να δείξουμε αντοχή και αλληλεγγύη απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις».

Ο Novak σημείωσε ότι η πανδημία έχει εξαλείψει το 10% της ζήτησης πετρελαίου φέτος, αναγκάζοντας τις εταιρείες ενέργειας να μειώσουν τις δαπάνες για παραγωγή κατά 25 έως 30%. Η ζήτηση καυσίμων, πρόσθεσε, μειώθηκε κατά 28-30%, κυρίως λόγω της απότομης μείωσης της δραστηριότητας των φορτηγών. Και η ανάκαμψη θα είναι αργή στο μέλλον, δήλωσε ο Novak στο συνέδριο, όπως αναφέρεται στο πρακτορείο Tass.

Τα καθήκοντα της Ρωσίας

Είναι προφανές ότι η δομή του ενεργειακού τομέα θα μετατραπεί τόσο από την άποψη της ζήτησης όσο και από την άποψη της προσφοράς. Η ανάκαμψη δεν θα είναι γρήγορη και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φτάσει στους προ κρίσης δείκτες, τόνισε κορυφαίος αξιωματούχος της Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας.

«Η Ρωσία ανέλαβε πρωτοφανείς υποχρεώσεις για εξισορρόπηση της αγοράς. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αποτρέψουμε την κατάρρευση στην αγορά ενέργειας και, ως εκ τούτου, στην παγκόσμια οικονομία» πρόσθεσε.

Το μήνυμα Barkindo

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Mohamed Barkindo από την άλλη πλευρά, είχε ένα αισιόδοξο μήνυμα για τις αγορές στο ίδιο συνέδριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποθέματα πετρελαίου του ΟΟΣΑ θα πέσουν κάτω από τον μέσο όρο των πέντε ετών το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους. Τα αποθέματα, είπε ο Barkindo, θα παραμείνουν κάτω από τον μέσο όρο των πέντε ετών για το υπόλοιπο του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης