Τελευταία Νέα

Η Total αυξάνει κατά 50% τις δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Ο μεγάλος στόχος της εταιρείας

Η Total αυξάνει κατά 50% τις δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Ο μεγάλος στόχος της εταιρείας
Η γαλλική εταιρεία θα αυξήσει τις επενδύσεις σε ΑΠΕ και ηλεκτρική ενέργεια σε 3 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2030 από 2 δισ. δολάρια τώρα
Η γαλλική Total ανακοίνωσε την Τετάρτη 30/9/2020 ότι θα αυξήσει τις ετήσιες επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 50% καθώς μειώνει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο, ακολουθώντας τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της σε μια προσπάθεια να γίνει μεγάλος παραγωγός ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Αντιμέτωπη με τις ζοφερές μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου, η Total επιταχύνει την προώθηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο γαλλικός όμιλος, ο οποίος μείωσε τις ετήσιες δαπάνες του σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια από 15 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού, εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα προέλθει επίσης από την παραγωγή φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια.

«Η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων… αυξάνει την ανθεκτικότητα και αντισταθμίζει τη μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne σε μια διαδικτυακή εκπομπή, καθώς ο όμιλος παρουσίασε τους στόχους κατά την ημέρα των επενδυτών του 2020.
Η αλλαγή από την Total, η οποία ανέφερε ότι ήθελε να είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, αντανακλά τα σχέδια των αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων των Royal Dutch Shell  και BP για απότομη μείωση των εκπομπών και ενίσχυση των επιχειρήσεων καθαρής ενέργειας.

Η Total, η οποία μέχρι στιγμής έχει διατηρήσει τις πληρωμές μερισμάτων, ενώ ορισμένοι αντίπαλοί της έχουν μειώσει, θα αυξήσει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρική ενέργεια σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2030 από 2 δισεκατομμύρια δολάρια τώρα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός δαπανών του θα παραμείνει κάτω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 - ένα εξαιρετικά αβέβαιο έτος, σύμφωνα με τον Pouyanne - πριν αυξηθεί σε 13 έως 16 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μεταξύ 2022 και 2025, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ανακάμψουν στα 60 $ το βαρέλι, επεσήμανε.

Ο όμιλος στοχεύει να έχει 35 gigawatts (GW) σε ακαθάριστη παραγωγική ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2025, από έναν προηγούμενο στόχο των 25GW, και τόνισε ότι το 70% αυτών είχε ήδη ληφθεί υπόψη, ακόμη και μέσω έργων που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή.
Στοχεύει σε αποδόσεις άνω του 10% σε ανανεώσιμες επενδύσεις, έναν στόχο που θεωρείται φιλόδοξος από πολλούς αναλυτές σε σύγκριση με τις αποδόσεις 6 έως 8% σε καθιερωμένους παραγωγούς του τομέα.
Ο Pouyanne είπε ότι ο στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω πωλήσεων μεριδίων σε έργα σε εξωτερικούς εταίρους, γνωστούς ως downs farm.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης