Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Αντίσταση βλέπουν οι αναλυτές στις τιμές φυσικού αερίου στα 2,54 δολ./mmBTU - Σημαντικές εξελίξεις σε Κίνα - Γαλλία

Αντίσταση βλέπουν οι αναλυτές στις τιμές φυσικού αερίου στα 2,54 δολ./mmBTU - Σημαντικές εξελίξεις σε Κίνα - Γαλλία
H EIA σημειώνει ότι οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ μειώνονται κάθε εβδομάδα - Στα 2,47 δολ/mmbtu η τιμή

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι τιμές φυσικού αερίου την Τετάρτη (30/9), εν αντιθέσει με τη σημερινή που δείχνει μια σταθερότητα. Συγκεκριμένα, σημειώνει άνοδο 2,22% στα 2,583 δολ./mmBTU.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το investing.com, αναμένεται μια πτώση στη ζήτηση του φυσικού αερίου, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τη ζήτηση για θέρμανση.

Τεχνική ανάλυση

Οι τιμές του φυσικού αερίου κινήθηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη, αλλά έκλεισαν σε καλό επίπεδο σε σύγκριση με τα χαμηλά της προηγούμενης περιόδου. Ειδικότερα, οι τιμές έφτασαν στο επίπεδο 2,42 πριν αναπηδήσουν στο κλείσιμο για να υποχωρήσουν 1,3% την ημέρα, ενώ σημείο αντίστασης είναι τα 2,54 δολ/mmBTU.

Ο κινητός μέσος όρος των 10 ημερών πέρασε κάτω από το μέσο κινητό όρο των 50 ημερών, που σημαίνει ότι η βραχύβια τάση του είναι πτωτική. Αρνητικό momentum δείχνει ο MACD

ΕΙΑ: Μειώθηκαν οι εξαγωγές LNG

H EIA σημειώνει ότι οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ μειώνονται κάθε εβδομάδα. Ειδικότερα, δέκα πλοία με συνδυασμένη ικανότητα μεταφοράς LNG 37 Bcf αναχώρησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα δεδομένα αποστολής που παρέχονται από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Βασικές ειδήσεις της τρέχουσας επικαιρότητας στο φυσικό αέριο

Το ΥΠΕΝ της Κίνας σχεδιάζει να βάλει τέλος σε 7 εκατ. νοικοκυριά της χώρας που χρησιμοποιούν άνθρακα για τη θέρμανσή του. Αντ’ αυτού, θα στραφούν στο φυσικό αέριο από τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Σημαντική στροφή της Total στο LNG, που το χαρακτήρισε «κεφάλαιο» στις επόμενες επενδύσεις της αλλά και επιδιώξεις της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης