H δέσμευση της ArcelorMittal για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2050

H δέσμευση της ArcelorMittal για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2050
Αναγκαίες οι υποδομές και η χρηματοδότηση για να επιτευχθούν τα σχέδια της εταιρείας

Η ArcelorMittal, η μεγαλύτερη εταιρεία χαλυβουργίας στον κόσμο, δεσμεύτηκε για την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050. Ωστόσο θα απαιτηθούν προσαρμογές πράσινων συνόρων και άφθονη, προσιτή καθαρή ενέργεια για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη υπόσχεση. Η εταιρία,που παράγει το 5% του χάλυβα στον κόσμο, ανέφερε πως στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% έως το 2030.

«Όλες οι χώρες του κόσμου θα πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050. Εμείς ως η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο, πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη να ηγηθούμε των προσπαθειών για την απανθρακοποίησης και ειδικά της παραγωγής χάλυβα, που έχει σημαντικό αποτύπωμα» τόνισε χαρακτηριστικά σε μια διάσκεψη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Aditya Mittal. 

Τα σχέδια

Η ArcelorMittal έχει αρχικά σχέδια που εξετάζουν δύο τομείς, όπως τη χρήση υδρογόνου για τη μετατροπή σιδηρομεταλλεύματος σε σίδηρο και τη χρήση βιώσιμης βιομάζας ή δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα.
Μηχανισμοί όπως προσαρμογές στα πράσινα σύνορα απαιτήθηκαν, ώστε οι παραγωγοί να μην μπορούν να εισάγουν φθηνότερο χάλυβα που κατασκευάζεται με λιγότερο αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια.

Η καθαρή ενέργεια πρέπει να είναι άφθονη και προσιτή. Χρειάζεται να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και χρηματοδότηση για να επιτευχθεί η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, συμπλήρωσεε ο Aditya Mittal.

Η ArcelorMittal θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδιά της πριν από το τέλος του φετινού έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης