Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ, Γαλλίας, Ρωσίας: Να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στο Nagorno Karabakh

Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ, Γαλλίας, Ρωσίας: Να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στο Nagorno Karabakh
Νωρίτερα, Macron και Putin, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με κύριο αντικείμενο τις συρράξεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν
Σε κοινό ανακοινωθέν κατέληξαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump, Γαλλίας, Emmanuel Macron, και Ρωσίας, Vladimir Putin, για άμεση και πλήρη αναστολή των συρράξεων στο Nagorno Karabakh.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, εκπρόσωποι των χωρών της Ομάδας του ΟΑΣΕ Μινσκ, καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμάκωση της βίας που λαμβάνει χώρα στη ζώνη Nagorno Karabakh.
"Θρηνούμε τα θύματα και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.
Ζητούμε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των εμπλεκομένων μερών.
Καλούμε επίσης τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να αναλάβουν αμέσως δεσμεύσεις με καλή πίστη και χωρίς να θέσουν προϋποθέσεις για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την ουσία του διακανονισμού με τη βοήθεια των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ", αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, Macron και Putin, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με κύριο αντικείμενο τις συρράξεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν.
Οι δύο πρόεδροι, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, κάλεσαν να υπάρξει «πλήρης» αναστολή των μαχών στο Nagorno Karabakh και δήλωσαν διατεθειμένοι να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για να συμβάλλουν στην επίλυση της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν «λεπτομερώς» την κατάσταση κι εξέφρασαν «ανησυχία» για τις συνεχιζόμενες από την Κυριακή εχθροπραξίες «ευρείας κλίμακας»

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης