Ενέργεια

Νέες απώλειες για την Exxon το τρίτο τρίμηνο λόγω της υποχώρησης του πετρελαίου

tags :
Νέες απώλειες για την Exxon το τρίτο τρίμηνο λόγω της υποχώρησης του πετρελαίου
Σύμφωνα με τους αναλυτές τα προ-αποτελέσματα της Exxon δείχνουν ότι η εταιρεία σημείωσε απώλεια κοντά στα 0,30 $ ανά μετοχή
Η Exxon Mobil Corp αναμένει να παρουσιάσει τριμηνιαία απώλεια από την επιχείρηση παραγωγής της για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία την Πέμπτη 1/10/2020, καθώς συνεχίζει να υποφέρει από πτώση στις τιμές των commodity λόγω της πανδημία του κορωνοϊού.
Η Exxon ανακοίνωσε την πρώτη της τριμηνιαία απώλεια back-to-back σε τουλάχιστον 36 χρόνια τον Ιούλιο και δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει βαθιές περικοπές δαπανών για να αντιμετωπίσει την απότομα χαμηλότερη ζήτηση και τις τιμές ενέργειας.

Οι αναλυτές της Tudor, Pickering, Holt & Co δήλωσαν ότι τα στοιχεία που επισημαίνονται στα προ-αποτελέσματα της Exxon δείχνουν ότι η εταιρεία σημείωσε απώλεια κοντά στα 0,30 $ ανά μετοχή, πολύ υψηλότερη από τα 7 σεντ ανά μετοχή που εκτιμούσε η Refinitiv IBES. Η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 30 Οκτωβρίου.

Οι υψηλότερες τιμές του αργού θα ενισχύσουν τα κέρδη της Exxon στην εξερεύνηση και την παραγωγή κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία. Ωστόσο, οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου θα συνεχίσουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο και θα μπορούσαν να βλάψουν τα κέρδη έως και 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η χαμηλότερη ζήτηση για καύσιμα θα πλήξει τα περιθώρια διύλισης κατά 200 εκατομμύρια έως 600 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι διαφορές logistics θα μπορούσαν επίσης να βλάψουν το τμήμα διύλισης έως και 200 εκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη στον τομέα των χημικών προϊόντων αναμένεται να λάβουν ώθηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους υψηλότερους όγκους πωλήσεων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης