Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το πλάνο της Equinor για μείωση του προσωπικού κατά 30% - Τα σχέδια για 2020-2021

Το πλάνο της Equinor για μείωση του προσωπικού κατά 30% - Τα σχέδια για 2020-2021
Ανεπηρέαστες θα μείνουν οι εξερευνητικές δραστηριότητες της εταιρείας

Σε περικοπές προσωπικού που ειδικεύονται στην εξερεύνηση υδρογονανθράκων προχωρά η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Equinor, προκειμένου να μειώσει το κόστος, εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η εταιρεία σχεδιάζει μείωση του προσωπικού κατά 30%. Επίσης, τόνισε θα επικεντρωθεί επιλεγμένες περιοχές κατά την αναζήτηση νέων πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Βραζιλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών

Η προγραμματισμένη μείωση θα επηρεάσει «εκατοντάδες θέσεις» μέχρι το τέλος του 2022 τόσο διεθνώς όσο και στη Νορβηγία, αλλά δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα σχέδια εξερεύνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Equinor, Erik Haaland, σε email.

«Για το 2020 αναμένουμε να εξερευνήσουμε 30-40 πετρελαϊκά πεδία και μάλιστα όλο αυτό δεν επηρεάζει το προγραμματισμένο επίπεδο δραστηριότητας για το 2020 και το 2021» πρόσθεσε.

Η εταιρεία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι σχεδίαζε να δαπανήσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για εξερεύνηση φέτος, σε σύγκριση με ένα αρχικό σχέδιο ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναλύθηκε τον Φεβρουάριο.
Η Equinor, η οποία είχε 21.000 υπαλλήλους στο τέλος του 2019, δήλωσε ότι θα προσφέρει πακέτα αποχώρησης σε ορισμένες τοποθεσίες, ενώ στη Νορβηγία η μείωση θα προκύψει ως αποτέλεσμα της μετακίνησης ατόμων σε άλλες θέσεις εργασίας ή φυσικής φθοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης