Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο 44,6% το μερίδιο των ΑΠΕ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το β' 3μηνο του 2020

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο 44,6% το μερίδιο των ΑΠΕ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το β' 3μηνο του 2020
Η τελική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον Απρίλιο-Ιούνιο μειώθηκε κατά 13% λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και του θερμού καιρού

Στο 44,6% έφτασε το μερίδιο των ΑΠΕ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Επισημαίνεται ότι οι άλλες πηγές παρήγαγαν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια εν μέσω χαμηλής ζήτησης. Μάλιστα, το δεύτερο τρίμηνο του 2019, το μερίδιο πράσινης ισχύος ήταν 35,6% ή 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο.

Η τελική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον Απρίλιο-Ιούνιο μειώθηκε κατά 13% λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και του θερμού καιρού. Η τελική κατανάλωση ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 30%, με τη ζήτηση ενέργειας από τις μεταφορές να σημειώνει τη σημαντικότερη πτώση.

Η συνολική εικόνα

Η συνολική χωρητικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας ανήλθε στα 48,5 GW στο τέλος Ιουνίου, αυξημένη κατά 2,4 GW από τον Ιούνιο του 2019. Σχεδόν το 80% αυτής της ανάπτυξης προήλθε από υπεράκτια αιολική ενέργεια και αυτές οι προσθήκες ικανότητας υποστήριξαν αύξηση 30,9% στην υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας σε 7,8 TWh, ακόμα και όταν οι μέσες ταχύτητες ανέμου ήταν χαμηλότερες. Υπήρξε, ωστόσο, μια ελαφρά πτώση 0,8% στην χερσαία αιολική ενέργεια, φτάνοντας στο 6,1%.

Η ηλιακή φωτοβολταϊκή ισχύς του Ηνωμένου Βασιλείου (PV) έφτασε τα 5,1 TWh ή 5,7% περισσότερο από ό, τι το 2019. Τέλος, το ίδιο χρονικό σημείο το  μερίδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλού άνθρακα έφτασε το 62,1%, από 52,8% το προηγούμενο έτος, ενώ ο άνθρακας αντιπροσώπευε μόλις το 0,5%, ρεκόρ χαμηλό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης