Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ξεπέρασε το 1 GW αιολικής ενέργειας στην πολιτεία της Αϊόβα η Alliant Energy

Ξεπέρασε το 1 GW αιολικής ενέργειας στην πολιτεία της Αϊόβα η Alliant Energy
Το αιολικό πάρκο παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 430.000 σπίτια της Αϊόβα και η κατασκευή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019

Η Alliant Energy ξεπέρασε το 1GW αιολικής ενέργειας στην πολιτεία της Αϊόβα των ΗΠΑ με την ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου Richland των 130 MW.

Η εταιρεία είπε ότι ο στόχος 1GW έχει επιτευχθεί αρκετούς μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και εντός του προϋπολογισμού. Aξίζει να αναφερθεί ότι το Richland είναι ένα από τα πέντε αιολικά έργα σε επτά κομητείες της πολιτείας. Το αιολικό πάρκο παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 430.000 σπίτια της Αϊόβα και η κατασκευή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Alliant Iowa Energy, Terry Kouba, δήλωσε: «Συνεχίζοντας να προωθούμε οικονομικά αποδοτική και καθαρή ενέργεια, οι πελάτες μας, οι κοινότητες που εξυπηρετούμε και το περιβάλλον θα ωφεληθούν για τις επόμενες δεκαετίες. Η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ζωντανεύει για τα καλά. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλου όσοι μας βοήθησαν α παρέχουμε περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στους πελάτες μας».

Τέλος, αναφέρθηκε και έκανε ειδική μνεία στην αιολική ενέργεια, εξαιτίας του χαμηλού κόστους, λέγοντας ότι: «Με τον άνεμο, επειδή δεν υπάρχει σχετικό κόστος καυσίμου, η επένδυσή μας σε αυτόν τον ανανεώσιμο, φυσικό πόρο παρέχει μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση για τους πελάτες μας. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ασφαλή, αξιόπιστη και προσιτή ενέργεια στις κοινότητες που υπηρετούμε».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης