Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020, από 8,4% τον Αύγουστο

Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020, από 8,4% τον Αύγουστο
Η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας ήταν άνιση, ωφελώντας δυσανάλογα τους λευκούς, ενώ οι νέοι, οι γυναίκες, οι Λατίνοι και οι Μαύροι Αμερικανοί συνέχισαν να αγωνίζονται για να βρουν μια θέση εργασίας
Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020, από 8,4% τον Αύγουστο.
Η ανεργία έχει μειωθεί κατακόρυφα από τότε που σημείωσε το ιστορικό ρεκόρ του 14,7% τον Απρίλιο μετά το lockdown της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά ακόμη είναι πολύ υψηλότερο από το 4,8% όταν ο Trump ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2017.
O S&P σημειώνει μείωση της τάξεως του 1,6% και κυμαίνεται μεταξύ 3,315-3.310 μονάδων.
Επίσης, ο ρυθμός ανάκαμψης επιβραδύνεται.
Το τρέχον επίπεδο σηματοδοτεί τη χειρότερη απώλεια θέσεων εργασίας που έχει αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε αμερικανός πρόεδρος με βάση τα αρχεία που επιστρέφουν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν μόλις 661.000 θέσεις εργασίας, μειωμένες από τα 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Αύγουστο, έναν μήνα που ενισχύθηκε από τις προσωρινές προσλήψεις 238.000 ατόμων για τη διεξαγωγή της Απογραφής του 2020.

Περίπου οι μισές από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν τους πρώτους μήνες του κορωνοϊού έχουν ανακτηθεί.
Όμως, η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας ήταν άνιση, ωφελώντας δυσανάλογα τους λευκούς, ενώ οι νέοι, οι γυναίκες, οι Λατίνοι και οι Μαύροι Αμερικανοί συνέχισαν να αγωνίζονται για να βρουν μια θέση εργασίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης