Πετρέλαιο

Πτώση πάνω από 3% για το πετρέλαιο μετά την διάγνωση Trump με COVID-19

Πτώση πάνω από 3% για το πετρέλαιο μετά την διάγνωση Trump με COVID-19
Στα 37 δολάρια το βαρέλι κινείται το αργό, στα 39 δολάρια το Brent
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 3% την Παρασκευή 2/10/2020 αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump διαγνώσθηκε θετικός για το COVID-19 και οι διαπραγματευτές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ, καθώς η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου απειλεί να συντρίψει την αδύναμη ανάκαμψη των τιμών.

Το Brent υποχώρησε μετά τα νέα τον Trump και υποχώρησε 2,05 $, ή 5,01%, στα 38,88 $ το βαρέλι και
το αμερικανικό αργό έχασε 2,01 $ ή 5,19% στα 36,71 $.
Περί τις 19:25 ώρα Ελλάδας οι απώλειες είχαν περιρισθεί και η τιμή του αργού υποχωρούσε 3,13% στα 37,51 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε απώλειες 3,08% στα 39,67 δολάρια το βαρέλι.
Το αργό και το Brent σημείωσαν πτώση περίπου 9% και 7% αντίστοιχα αυτήν την εβδομάδα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

"Τα στοιχεία για την ανεργία ήταν λίγο κάτω από τις προσδοκίες, αλλά η πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι μέρος της ευρύτερης διόρθωσης που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες, καθοδηγούμενη από το πτωτικό μακροοικονομικό κλίμα και το τεχνικό trading», δήλωσε ο Harry Tchilinguirian, επικεφαλής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα στην BNP Paribas. .

"Έχουμε κινηθεί κάτω από αρκετούς βραχυπρόθεσμους κινητούς μέσους όρους - 30, 50 και 100 ημερών ... οπότε η αγορά αναζητά το επόμενο επίπεδο στήριξης, το οποίο θα μπορούσε να είναι περίπου 37 $ το βαρέλι."

Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο καθώς η ανάκαμψη από την πτώση του COVID-19 μετατοπίζεται σε χαμηλότερη ταχύτητα. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 661.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο 1.489 εκατομμυρίων τον Αύγουστο.

Στις αρχές της συνεδρίασης, ο Trump έγραψε στο Twitter ότι αυτός και η Πρώτη Κυρία Melania Trump είναι θετικοί για το COVID-19, προκαλώντας πωλήσεις σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Το πετρέλαιο βρισκόταν ήδη σε αρνητική περιοχή, αφού μια διμερής συμφωνία για τόνωση της αμερικανικής οικονομίας τον Πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi και τον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας σε φόβους για επιδείνωση της ζήτησης χωρίς περισσότερη υποστήριξη για την οικονομία.


Οι προμήθειες αργού από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 160.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Η άνοδος ήταν κυρίως το αποτέλεσμα της αύξησης του εφοδιασμού από τη Λιβύη και το Ιράν, μέλη του ΟΠΕΚ που εξαιρούνται από το σύμφωνο του ΟΠΕΚ +.

Η παραγωγή της Λιβύης έχει αυξηθεί στα 270.000 bpd, γρηγορότερα από ό, τι αναμενόταν οι αναλυτές μετά τη χαλάρωση ενός αποκλεισμού από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Οι νέες περιπτώσεις COVID-19 παγκοσμίως έχουν αυξηθεί σε περισσότερα από 34 εκατομμύρια, σχεδόν 2 εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, με βάση τα στοιχεία του Reuters.

Αυτή την εβδομάδα σηματοδότησε το ζοφερό ορόσημο του 1 εκατομμυρίου θανάτων και αρκετές χώρες επιταχύνουν τους περιορισμούς και εξετάζουν το lockdowns καθώς επιταχύνονται οι λοιμώξεις, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο στη ζήτηση καυσίμων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης