Πετρέλαιο

Η Λιβύη τριπλασίασε την παραγωγή πετρελαίου σε δύο εβδομάδες

Η Λιβύη τριπλασίασε την παραγωγή πετρελαίου σε δύο εβδομάδες
Στα 270.000 βαρέλια την ημέρα ανήλθε η παραγωγή πετρελαίου αυτή την εβδομάδα
Δύο εβδομάδες μετά τη χαλάρωση του αποκλεισμού από τις ανατολικές δυνάμεις στην πετρελαϊκή υποδομή της Λιβύης, το μέλος του ΟΠΕΚ σημειώνει αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου, η οποία έχει σχεδόν τριπλασιασθεί για να φτάσει τα 270.000 βαρέλια την ημέρα αυτή την εβδομάδα.
Από την ανατροπή του καθεστώτος του Muammar Gaddafi το 2011, η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα βρίσκεται σε τροχοπέδη, με πολλές διαταραχές κατά τη διάρκεια των χρόνων που περιόρισαν την ικανότητά της να εξάγει αργό, την κύρια πηγή εισοδήματος.

Οι εξαγωγές σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 200.000 βαρέλια την ημέρα το Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων πετρελαίου Vortexa.
Οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με το άνοιγμα των τερματικών σταθμών Marsa El Hariga, Brega και Zueitina

Με μια αδύναμη προοπτική ζήτησης λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων COVID-19 που επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου, πρόσθετες προμήθειες από τη Λιβύη απειλούν να παρατείνουν την εξισορρόπηση της αγοράς, στην οποία στοχεύει ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ).

Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, παραμένουν δύσπιστοι ότι η χώρας μπορεί να αυξήσει και να διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής.
"Απομένει να δούμε αν το μέλος του ΟΠΕΚ της Βόρειας Αφρικής μπορεί να διατηρήσει αυτό το νέο status quo (αμφίβολο), αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα αύξηση της παραγωγής πρέπει να είναι διαχειρίσιμη για τον ΟΠΕΚ", δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης