Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η αβέβαιη ζήτηση πετρελαίου αυξάνει τις περικοπές των θέσεων εργασίας στις πετρελαϊκές

Η αβέβαιη ζήτηση πετρελαίου αυξάνει τις περικοπές των θέσεων εργασίας στις πετρελαϊκές
Η Suncor ενημέρωσε τους υπαλλήλους της την Παρασκευή (2/10) ότι θα πραγματοποιήσει τις περικοπές εντός των επόμενων 12 έως 18 μηνών

Αντιμέτωπες με τη μείωση του κόστους στις δαπάνες τους, βρίσκονται πλέον οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες. Τελευταίο παράδειγμα, που αναμεταδίδει το Oilprice, είναι αυτό της Suncor Energy, η οποία μειώνει έως και το 15% του εργατικού δυναμικού της (σύνολο 2.000 θέσεις εργασίας) εξαιτίας της πανδημία του κορωνοϊού.

Η Suncor ενημέρωσε τους υπαλλήλους της την Παρασκευή (2/10) ότι θα πραγματοποιήσει τις περικοπές εντός των επόμενων 12 έως 18 μηνών, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία πετρελαίου με έδρα το Κάλγκαρι (Καναδάς) εξετάζει διάφορα σενάρια.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας της Suncor ακολουθούν τις περικοπές θέσεων εργασίας της Shell νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.

Tο νέο τοπίο

Το σχιστόλιθο έχει δει ένα ξέσπασμα πτώχευσης τους τελευταίους μήνες. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα πτωχεύσεων σχιστόλιθου περιλαμβάνουν τα Oasis Petroleum και Lonestar Resources, αλλά ο αριθμός των πτωχεύσεων μετράται σε δεκάδες.

Οι IEA, OPEC, BP ​​και Total έχουν εκδώσει ζοφερές προβλέψεις για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου και τη βιομηχανία γενικά, και οι εταιρείες πετρελαίου προσπαθούν να κάνουν αλλαγές που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν για μερικές εβδομάδες και μήνες αλλά ενδεχόμενες και χρόνια, σε περίπτωση που επαληθευτούν οι εν λόγω προβλέψεις.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Suncor αναθεώρησε προς τα κάτω την προβλεπόμενη παραγωγή της για το έτος, εκτιμώντας ότι θα είχε μέσο όρο μεταξύ 680.000 bpd και 710.000 bpd - χαμηλότερη από την προηγούμενη εκτίμησή της μεταξύ 740.000 bpd και 780.000 bpd μετά από πυρκαγιά στο ορυχείο Base Plant τον Αύγουστο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης