Φυσικό Αέριο

Ασθενής προβλέπεται η ζήτηση φυσικού αερίου τον Οκτώβριο - Άνοδος των τιμών σήμερα κατά 9,06% στα 2.659 δολ/mmBTU

Ασθενής προβλέπεται η ζήτηση φυσικού αερίου τον Οκτώβριο - Άνοδος των τιμών σήμερα κατά 9,06% στα 2.659 δολ/mmBTU
Οι τιμές του φυσικού αερίου σήμερα κινούνται ανοδικά και συγκεκριμένα ενισχύονται κατά 9,06% στα 2.659 δολ/mmBTU

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα. Η καθοδική αυτή πίεση οφείλεται στην πίεση που τροφοδοτείται από τις ανησυχίες για την ζήτηση λόγω καιρού και τα χαμηλότερα επίπεδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Όπως αναμεταδίδει το fxempire.com, όλα αυτά εντάθηκαν περισσότερο μετά την είδηση του κρούσματος κορωνοϊού που χτύπησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Μάλιστα, οι φόβοι για καταστροφή της ζήτησης μετά το θετικό τεστ COVID-19 του προέδρου πάγωσαν την εντύπωση περί ομαλής οικονομικής ανάκαμψης.

Η πώληση τροφοδοτήθηκε επίσης από μια ιδιαίτερα μεγάλη κρατική αποθήκη που ενθάρρυνε τους μακροχρόνιους εμπόρους να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους και τους επιθετικούς μικρούς πωλητές να πιέσουν τις τιμές χαμηλότερα.

Παράλληλα, η EIA ανέφερε την περασμένη Πέμπτη (1/10) ότι οι εγχώριες προμήθειες φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 76 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Bcf) για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου. Αυτό ήταν σύμφωνο με τις προβλέψεις. α συνολικά αποθέματα ανέρχονται πλέον στα 3,756 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf), αυξημένα κατά 471 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια από πριν από ένα χρόνο και 405 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια πάνω από τον πενταετή μέσο όρο, ανέφερε η κυβέρνηση.

kacb

Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Οι τιμές του φυσικού αερίου σήμερα κινούνται ανοδικά και συγκεκριμένα ενισχύονται κατά 9,06% στα 2.659 δολ/mmBTU.

Το εβδομαδιαίο γράφημα φυσικού αερίου Δεκεμβρίου δείχνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν δύο περιοχές ενδιαφέροντος για τους bullish εμπόρους αυτήν την εβδομάδα. Από 3,004 δολ- 2,917 και από 2,838- 2,712 δολ./mmBTU.

Βασικά, ο καιρός δεν αναμένεται να είναι μεγάλη βοήθεια αυτή την εβδομάδα, αλλά οι έμποροι είναι πιθανό να ενδιαφέρονται περισσότερο για το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Προς το παρόν, η εικόνα της ζήτησης είναι ασαφής, η οποία θα μπορούσε να είναι αρνητική για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Νοεμβρίου, αλλά κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, οι προοπτικές για αυξημένη ζήτηση θα μπορούσαν να παράσχουν τη στήριξη για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης