Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στάσσης (CEΟ ΔΕΗ): Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές

Στάσσης (CEΟ ΔΕΗ): Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές
Νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης
Εκπτωτικό πακέτο για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές καθώς και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης , μιλώντας απόψε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ.
«Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Στάσσης.

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:

-Δωρεάν πάγιο για όλους,
-Επιπλέον Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,
-Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,
-Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.
Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών μας θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000.
Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.
«Αν πριν ένα χρόνο έλεγε κάποιος ότι σήμερα μια σειρά από συναλλαγές θα γίνονταν από το τηλεφωνικό κέντρο ή μέσω τσατ, οι περισσότεροι θα δυσπιστούσαν.
Το ίδιο θα δυσπιστούσαν αν τους λέγαμε ότι πολλά καταστήματα θα λειτουργούν και απόγευμα και πολλές συναλλαγές θα γίνονταν με ραντεβού.
Κι όμως, τα κάναμε πράξη», ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης.
Αναφερόμενος στο επιχειρηματικό πλάνο, τόνισε ότι στόχος, είναι το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, από 2% σήμερα να φτάσει κοντά στο 20% το 2024.
«Για το λόγο αυτό προχωρούμε σε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές συμφωνίες και συνεργασίες, ούτως ώστε από ουραγός στις ΑΠΕ να γίνουμε κινητήρια δύναμη της πράσινης ενέργειας στη χώρα μας.

Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε κατά πολύ την ισχύ του 1GW μέχρι το 2023 μέσα από μία δεξαμενή έργων συνολικής ισχύος περίπου 6GW.
Ενδεικτικά, έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων στην Πτολεμαΐδα ισχύος 30MW, είμαστε κοντά στην επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή και του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200MW στην ίδια περιοχή, ενώ και στην Μεγαλόπολη είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή 50MW φωτοβολταϊκών», τόνισε ο κ. Στάσσης.
Στους στόχους περιλαμβάνονται ακόμη η εγκατάσταση άμεσα στην 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα και περίπου 10.000 μεσοπρόθεσμα αλλά και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής, με την εισαγωγή έξυπνων μετρητών, συστημάτων αυτοματοποίησης και κεντρικής διαχείρισης, συστημάτων GIS / Scada, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν στο μέλλον.

 
Η ομιλία προέδρου της ΔΕΗ στην παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της εταιρείας


Παρουσιάζουμε σήμερα τη νέα εταιρική ταυτότητα της ΔΕΗ. Το νέο εμπορικό της σήμα, το νέο λογότυπό της.

Ουσιαστικά όμως παρουσιάζουμε τη νέα ΔΕΗ. Που κρατάει τα καλύτερα στοιχεία από την μακρά ιστορία της, προσαρμόζεται στις ανάγκες της σημερινής εποχής και σχεδιάζει το μέλλον της. Και μαζί με αυτό σχεδιάζει το μέλλον της ενέργειας στη χώρα μας.

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο η ΔΕΗ αλλάζει.
Αλλάζει τη λειτουργία της. Εξυγιαίνεται και γίνεται πιο σύγχρονη.
Αλλάζει τον σχεδιασμό της, με βάση της ανάγκες της εποχής και τις διεθνείς τάσεις στο χώρο της ενέργειας.
Αλλάζει τη φιλοσοφία της, βάζοντας στο επίκεντρο τον πελάτη, τον καταναλωτή.

Και σήμερα είμαστε εδώ για να δείξουμε αυτές τις αλλαγές που συντελούνται. Με συγκεκριμένα στοιχεία και κινήσεις που δείχνουν ότι έχουμε πλέον μπει σε μια νέα εποχή.

Θα μου επιτρέψετε μια σύντομη αναφορά στο τι έχουμε πετύχει τους τελευταίους 14 μήνες:

Στις αρχές του 2019 ο ορκωτός ελεγκτής είχε προειδοποιήσει για κίνδυνο βιωσιμότητας της εταιρείας.
Σήμερα η ΔΕΗ εξυγιαίνεται οικονομικά και πατά και πάλι ξανά γερά στα πόδια της.

Το 1ο εξάμηνο του 2019 η εταιρεία είχε ζημιές 318,4 εκατ. ευρώ.
Το 1ο εξάμηνο του 2020 είχε κέρδη προ φόρων 51,2 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 η μετοχή της ΔΕΗ είχε εντελώς απαξιωθεί.
Σήμερα η τιμή της έχει σχεδόν τριπλασιαστεί και η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με πολλούς νέους επενδυτές να τοποθετούνται μακροπρόθεσμα στη μετοχή της εταιρείας.

Από τις επισημάνσεις για κίνδυνο χρεοκοπίας της ΔΕΗ, πήγαμε στην πιστοληπτική αναβάθμισή της από διεθνείς οίκους.
Παράλληλα, το business plan της εταιρείας αντιμετωπίζεται πολύ θετικά από την αγορά.


Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα της επιχείρησης, προσαρμόζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές μας στις διεθνείς τάσεις της αγοράς ενέργειας

Βάζουμε τη ΔΕΗ στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού.

Προχωράμε σε μια μεγάλη “πράσινη συμφωνία” στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, με την επιτάχυνση της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων και την ενίσχυση της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η στρατηγική αυτή ακολουθεί την τάση που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, καθώς και τους κοινοτικούς και εθνικούς στόχους για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η νέα ΔΕΗ όμως δεν ακολουθεί απλώς αυτή την τάση, αλλά ηγείται της προσπάθειας για προώθηση της πράσινης ενέργειας, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή σταθερότητα της χώρας και με απόλυτο σεβασμό στους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.
Γι’ αυτό και η μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή θα γίνει ομαλά και θα συνοδευτεί με ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο των λιγνιτικών περιοχών.

Δεσμευτήκαμε και υλοποιούμε ήδη το πλέον φιλόδοξο πλάνο απολιγνιτοποίησης σε όλη την Ευρώπη, καθώς η στρατηγική αυτή επιλογή δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά ωφέλιμη αλλά και οικονομικά συμφέρουσα. Είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της ΔΕΗ και συνολικά για την ανάπτυξη τη χώρας.

Ήδη οι μονάδες 1 και 2 στο Αμύνταιο, ισχύος 550MW σταμάτησαν την λειτουργία τους ενώ επιταχύνουμε περαιτέρω το πρόγραμμα απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων επισπεύδοντας κατά 6 μήνες το κλείσιμο της μονάδας Μεγαλόπολη 3.
Η απολιγνιτοποίηση δεν ξεκίνησε σήμερα. Έχει ξεκινήσει εδώ και μία δεκαετία. Σκεφτείτε ότι το 2008 η παραγωγή της ΔΕΗ από λιγνίτη ήταν 32GW και το 2019 μόλις 10GW.
Ήδη, το ποσοστό της εγκατεστημένης ισχύος του λιγνίτη έχει πέσει στο 37% ενώ μέχρι το 2024 θα πέσει στο 8%.

Στόχος μας πλέον, είναι το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, από 2% σήμερα να φτάσει κοντά στο 20% το 2024.

Για το λόγο αυτό προχωρούμε σε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές συμφωνίες και συνεργασίες, ούτως ώστε από ουραγός στις ΑΠΕ να γίνουμε κινητήρια δύναμη της πράσινης ενέργειας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε κατά πολύ την ισχύ του 1GW μέχρι το 2023 μέσα από μία δεξαμενή έργων συνολικής ισχύος περίπου 6GW.
Ενδεικτικά, έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων στην Πτολεμαΐδα ισχύος 30MW, είμαστε κοντά στην επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή και του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200MW στην ίδια περιοχή, ενώ και στην Μεγαλόπολη είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή 50MW φωτοβολταϊκών.

Ένα ακόμα στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε είναι η ηλεκτροκίνηση

Προχωρούμε άμεσα στην τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα και περίπου 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στο εγχείρημα.
Έχουμε προχωρήσει σε μνημόνια συνεργασίας με επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλους χώρους στάθμευσης στους οποίους θα εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να συνδυάσει καθημερινές του δραστηριότητες, κάτι που αποτελεί την παγκόσμια τάση.
Επίσης τα νέα οχήματα της εταιρείας θα είναι ηλεκτροκίνητα δείχνοντας εμείς πρώτοι το δρόμο για πολίτες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα προχωράμε στο λειτουργικό εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, με σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση του δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Στόχος είναι η ψηφιοποίηση του δικτύου, με την εισαγωγή έξυπνων μετρητών, συστημάτων αυτοματοποίησης και κεντρικής διαχείρισης, συστημάτων GIS / Scada, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν στο μέλλον.
Και αυτό το μέλλον δεν είναι τόσο μακριά.
Η εφαρμογή ορισμένων από αυτά τα συστήματα έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη. Ο κόσμος αλλάζει, ο καταναλωτής μπορεί ταυτόχρονα να είναι και παραγωγός ενέργειας.
Μπορεί να παράγει ρεύμα από ένα φωτοβολταϊκό στο σπίτι του, να αποθηκεύει ενέργεια, να φορτίζει το αυτοκίνητό του από ρεύμα που παράγει ο ίδιος, να πουλάει το περίσσευμα ενέργειας, να διαχειρίζεται την ενέργεια που καταναλώνει μέσα από έξυπνες συσκευές.
Και για να τα απολαμβάνει όλα αυτά, χρειάζονται σύγχρονα δίκτυα.


Νέες ψηφιακές υπηρεσίες


Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την διαδικασία εκσυγχρονισμού της εμπορικής μας λειτουργίας και πολιτικής μέσω της εισαγωγής νέων προϊόντων, καθώς και νέων ψηφιακών υπηρεσιών με στόχο την βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών μας. Αναβαθμίσαμε το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης, διευρύναμε το ωράριο λειτουργίας του, δώσαμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να κάνουν πληρωμές και από το τηλέφωνο.
Έχουμε επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας κεντρικών καταστημάτων, παρέχουμε τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού και εξυπηρετούμε πλέον τους πελάτες μας μέσω facebook καθώς και μέσω της ιστοσελίδας μας απαντώντας σε ερωτήσεις πελατών 24 ώρες την ημέρα.
Επιπλέον, από το καλοκαίρι προσφέρουμε ένα νέο ψηφιακό προϊόν, το ΔΕΗ myHome Online, με προνομιακή χρέωση για τους οικιακούς πελάτες μας παρέχοντας τους την δυνατότητα να εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο πραγματοποιώντας όλες τις συναλλαγές ηλεκτρονικά.
Μέχρι το τέλος του έτους θα έρθουν και άλλα προϊόντα, προσαρμοσμένα σε διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικών κατηγοριών πελατών.

Σήμερα σας ανακοινώνω ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών μας θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000.
Παράλληλα, ανακοινώνουμε ότι πλέον 24 καταστήματά μας σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς καθόλου αναμονή.

Αν πριν ένα χρόνο έλεγε κάποιος ότι σήμερα μια σειρά από συναλλαγές θα γίνονταν από το τηλεφωνικό κέντρο ή μέσω τσατ, οι περισσότεροι θα δυσπιστούσαν.
Το ίδιο θα δυσπιστούσαν αν τους λέγαμε ότι πολλά καταστήματα θα λειτουργούν και απόγευμα και πολλές συναλλαγές θα γίνονταν με ραντεβού.
Κι όμως, τα κάναμε πράξη.

Με τη βοήθεια των εργαζόμενων της ΔΕΗ, που αποτελούν πλούτο και δύναμη για την επιχείρηση, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αναγέννησής της.
Το ταξίδι έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του.
Είμαστε όμως βέβαιοι ότι η προσπάθεια αναγέννησης που ξεκινήσαμε πριν από 14 μήνες θα συνεχιστεί και η ΔΕΗ θα γίνει πρότυπο σύγχρονης ενεργειακής εταιρείας.
Την αλλαγή που βιώνουμε στη λειτουργία και στους στόχους της εταιρείας, θέλουμε να την αναδείξουμε και συμβολικά. Αλλάζοντας και εξωτερικά.
Ανακαινίζοντας τα καταστήματά μας και κάνοντάς τα πιο λειτουργικά για τους εργαζόμενους και τους πελάτες μας, και αλλάζοντας τον λογότυπο της εταιρείας μας!!!


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης