Τελευταία Νέα

Επικαιροποίηση των στόχων του Ηνωμένου Βασιλείου για την στροφή στην αιολική ενέργεια

Επικαιροποίηση των στόχων του Ηνωμένου Βασιλείου για την στροφή στην αιολική ενέργεια
Στόχος του Boris Johnson μεταξύ άλλων η δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας» κατά την επόμενη δεκαετία

O Boris Johnson υπόσχεται να τροφοδοτήσει κάθε σπίτι του Ηνωμένου Βασιλείου με υπεράκτια αιολική ενέργεια εντός μιας δεκαετίας, δεσμεύοντας να κάνει την πανδημία κορονoϊού καταλύτη για την πράσινη ανάπτυξη.

Στόχος του μεταξύ άλλων η δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας» κατά την επόμενη δεκαετία, είπε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη ομιλία του. Τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα «γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλού κόστους. Θα είναι φθηνότερη από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο», συγκρίνοντας τους πόρους του Ηνωμένου Βασιλείου στον υπεράκτιο άνεμο με τον πλούτο του πετρελαίου στην Σαουδική Αραβία.

Οι προσωπικές πεποιθήσεις

Ο Boris Johnson πιστεύει το εν λόγω σχέδιο και μέσα σε δέκα χρόνια θα φανούν αυτές οι σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, σχεδιάζει να επενδύσει 160 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή της επόμενης γενιάς ανεμογεννητριών, συμπεριλαμβανομένων πλωτών στροβίλων ικανών να παράγουν 1 GW αιολικής ενέργειας έως το 2030, 15 φορές περισσότερο από την κυμαινόμενη ικανότητα στον υπόλοιπο κόσμο.

Με όλα αυτά είναι σχεδόν βέβαια, σύμφωνα με τον Johnson, το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τον στόχο του για καθαρό μηδέν έως το 2050, έναν στόχο που έχει επικριθεί από ακτιβιστές ως φιλόδοξος.

Τέλος, η Downing Street είπε ότι η νέα υπεράκτια πλωτή τεχνολογία θα επιτρέψει στα αιολικά πάρκα να χτιστούν πιο μακριά από τη θάλασσα σε βαθύτερα νερά, αυξάνοντας την ικανότητα ακόμη περισσότερο όπου οι άνεμοι είναι ισχυρότεροι και διασφαλίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στην πρώτη γραμμή της επόμενης γενιάς αιολικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης