Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Συνεχίζεται η ανοδική τάση των τιμών φυσικών αερίου - H προειδοποίηση των traders

Συνεχίζεται η ανοδική τάση των τιμών φυσικών αερίου - H προειδοποίηση των traders
Τα αποθέματα φυσικού αερίου εξακολουθούν να είναι 405 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια πάνω από τον μέσο όρο των πέντε ετών

Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν χθες (5/10) σχεδόν κατά 10% καθώς οι υψηλές ελπίδες για συμφωνία οικονομικής τόνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υφίστανται. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι σημειώνεται αύξηση των εξαγωγών LNG ενώ θετικές είναι οι αναφορές για την πορεία της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump μετά το κρούσμα του κορωνοϊού.

Σήμερα, μάλιστα συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών του σημειώνοντας άνοδο κατά 2.26% στα 2,675 δολ./mmBTU. Ενώ ορισμένες αναφορές έδειξαν ότι οι ψυχρότερες θερμοκρασίες στο MidWest δεν ευθύνονταν για την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, η NatGasWeather προέβλεψε ότι η εθνική ζήτηση για καύσιμα θα ήταν μέτρια χθες και χαμηλή την υπόλοιπη εβδομάδα λόγω των πολύ θερμών θερμοκρασιών στα υπόλοιπα μέρη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα φυσικού αερίου εξακολουθούν να είναι 405 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια πάνω από τον μέσο όρο των πέντε ετών.

Μειωμένη παραγωγή και η προειδοποίηση των traders

Η παραγωγή εξακολουθεί να είναι μειωμένη - συνολικά 86,8 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα για τις πρώτες ημέρες τον Οκτώβριο - κάτω από ένα ήδη χαμηλό τεσσάρων μηνών το Σεπτέμβριο των 87,2 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv.

Επίσης, οι εξαγωγές LNG έχουν φτάσει κατά μέσο όρο 7,1 bcfd μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα και είναι αυξημένες δεδομένων των 5,7 που εξήχθησαν τον περασμένο μήνα.

Τέλος, οι traders επισημαίνουν ότι η παραγωγή μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο αυτήν την εβδομάδα, καθώς ένας άλλος τυφώνας πλησιάζει στον Κόλπο του Μεξικού. Ο «Δέλτα» αναμένεται να χτυπήσει μεταξύ των πολιτειών Λουιζιάνα και Φλόριντα κάποια στιγμή την προσεχή Παρασκευή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης