Ενέργεια

Διευρύνεται σημαντικά το αναεώσιμο αποτύπωμα της RWE στη Β. Αμερική - Η περίπτωση του Cranell

Διευρύνεται σημαντικά το αναεώσιμο αποτύπωμα της RWE στη Β. Αμερική - Η περίπτωση του Cranell
Η RWE έχει προς το παρόν σχεδόν 1 GW επιπλέον χερσαίων αιολικών πάρκων υπό κατασκευή στις ΗΠΑ

Η ολοκλήρωση του έργου συνολικής ισχύος 220 MW επεκτείνει τη χωρητικότητα αιολικής ενέργειας της RWE στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι σχεδόν 1 GW έργων αιολικής ενέργειας στην ξηρά είναι υπό κατασκευή στις Η.Π.Α. για να αυξηθεί η ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της RWE.

Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βόρεια Αμερική, μια από τις στρατηγικές αγορές της εταιρείας: το αιολικό πάρκο Cranell, ένα έργο 220 MW, που βρίσκεται στο Τέξας, έχει επιτύχει εμπορική λειτουργία. Με την εν λόγω προσθήκη, η RWE εκμεταλλεύεται 25 αιολικά πάρκα ξηράς στις Η.Π.Α. με συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 4.200 MW με το έργο να αντιπροσωπεύει μια επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περί Βόρειας Αμερικής

Το Cranell είναι το δεύτερο από τα αμερικανικά έργα αιολικής ενέργειας της RWE στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, η Silvia Ortín, στέλεχος της RWE Renewables, σχολίασε ότι: «Η RWE είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει την έβδομη παράκτια αιολική ενέργεια του Τέξας για εμπορική λειτουργία».

Η Βόρεια Αμερική είναι μια από τις αγορές εστίασης της RWE, με έναν ισχυρό αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εγκατεστημένη χωρητικότητα στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/3 της ανανεώσιμης χωρητικότητας του Ομίλου. Ως μία από τις κορυφαίες στον κόσμο εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας, η RWE σχεδιάζει μια καθαρή παγκόσμια επένδυση ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2022.

Τέλος, η RWE έχει προς το παρόν σχεδόν 1 GW επιπλέον χερσαίων αιολικών πάρκων υπό κατασκευή στις ΗΠΑ. Τα έργα βρίσκονται στο Τέξας, την Οκλαχόμα, το Οχάιο και τη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία κατασκευάζει, κατέχει και λειτουργεί μερικά από τα έργα με την υψηλότερη απόδοση αιολικής, ηλιακής και ενεργειακής αποθήκευσης στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης