Πετρέλαιο

Θεαματική αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ

Θεαματική αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ
Η παραγωγή πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμεινε αμετάβλητη την περασμένη εβδομάδα

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) ανέφερε χθες (6/10) αύξηση αποθεμάτων του αργού της τάξεως των 951.000 βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Οκτωβρίου.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μια απογραφή 400.000 βαρέλια. Οι τιμές, όπως αναμεταδίδει το Oilprice, σημείωσαν σημαντική άνοδο, καθώς η αναταραχή της αγοράς μετριάστηκε από τη βελτίωση της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, όταν προσβλήθηκε από την νόσο του κορωνοϊού.

Η παραγωγή πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμεινε αμετάβλητη την περασμένη εβδομάδα, ακόμα κάτω από το υψηλό των 13,1 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως στις 13 Μαρτίου.

Το API ανέφερε μια ισοπαλία στα αποθέματα βενζίνης 867.000 βαρελιών βενζίνης για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Οκτωβρίου - σε σύγκριση με την παραγωγή 1.623 εκατομμυρίων βαρελιών της προηγούμενης εβδομάδας. Οι αναλυτές ανέμεναν ισοπαλία 900.000 βαρελιών για την εβδομάδα.

Τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν κατά 1,033 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα, σε σύγκριση με την κλήρωση 3,424 εκατομμυρίων βαρελιών της περασμένης εβδομάδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης