Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ο Erdogan δυναμιτίζει το κλίμα: Δεν υποχωρούμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο - Στη Μπρατισλάβα Δένδιας και Cavusoglu

Ο Erdogan δυναμιτίζει το κλίμα: Δεν υποχωρούμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο - Στη Μπρατισλάβα Δένδιας και Cavusoglu
Στη Μπρατισλάβα Δένδιας και Cavusoglu
Σε νέες προκλήσεις επιδίδεται η Τουρκία και ο Recep Tayyip Erdogan δυναμιτίζοντας το κλίμα και συντηρώντας την ένταση με την Ελλάδα.
Λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τη στιγμή που υποτίθεται ότι πλέον, η διπλωματία έχει λάβει τον λόγο, η Άγκυρα εκδίδει NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της Εθνικής Επετείου στις 28 Οκτωβρίου, ενώ ανακοινώνει και το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης της κλειστής περιοχή στην Αμμόχωστο.
«Δεν θα υποχωρήσουμε με τίποτα σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
Όσοι είδαν την αποφασιστικότητα μας στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν καταλάβει ότι με εκβιασμούς δεν θα υποχωρήσουμε» δήλωσε σήμερα ο Erdogan.

Οι NAVTEX της Τουρκίας

Η τουρκική ναυτική οδηγία ξεκινά από τις 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει άλλες δύο ημέρες.
Σύμφωνα με τον χάρτη με τις συντεταγμένες που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης το βράδυ της Τετάρτης, η θαλάσσια περιοχή βρίσκεται ανάμεσα από τα νησιά της Σκύρου, των Ψαρών, της Εύβοιας και της Χίου.
Η Τουρκία ανήγγειλε μία ακόμη άσκηση ανάμεσα από Ρόδο και Καστελόριζο, επιλέγοντας για τρίτη φορά τη συγκεκριμένη περιοχή ανατολικά της Ρόδου, σε διεθνή και Τουρκικά χωρικά ύδατα.
Image

Στη Μπρατισλάβα Δένδιας και Cavusoglu

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων τα βλέμματα επικεντρώνονται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου διεξάγεται το φόρουμ ασφάλειας «GlobSec 2020».
Το «παρών» θα δώσουν τόσο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όσο και ο Τούρκος ομόλογος του, Mevlut Cavusoglu, οι οποίοι θα απευθύνουν ομιλίες.
Ερώτημα παραμένει αν οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν στο φόρουμ ή όχι.
Επί του παρόντος, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο ραντεβού αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα και το ενδεχόμενο να μην γίνει κάποια συνάντηση. Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση, θα φανεί το πραγματικό επίπεδο των σχέσεων της Αθήνας και της Άγκυρας σήμερα, παρά τις διεθνείς παρεμβάσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης