Φυσικό Αέριο

Μείωση των εσόδων της Gazprom από τις εξαγωγές φυσικού αερίου κατά 49,6% σε 14,3 δισ. δολ.

Μείωση των εσόδων της Gazprom από τις εξαγωγές φυσικού αερίου κατά 49,6% σε 14,3 δισ. δολ.
Τα εν λόγω αποτελέσματα αφορούν τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους

Τα έσοδα από εξαγωγές φυσικού αερίου της ρωσικής εταιρείας ενέργειας Gazprom μειώθηκαν κατά 49,6% σε 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας, ο όγκος εξαγωγών φυσικού αερίου της Gazprom μέσω αγωγών μειώθηκε κατά 14% στα 123,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι για να επωφεληθεί η εταιρεία από τις εξαγωγές φυσικού αερίου, η τιμή για χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 90 και 100 δολάρια.

Πετρέλαιο

Τα έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκαν κατά 40% στα 49 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι εξαγωγές πετρελαιοειδών της Ρωσίας μειώθηκαν κατά 2% σε 93 εκατομμύρια τόνους την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 30% σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν περίπου το 40% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού στη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης