Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

ΔΕΠΑ Υποδομών: Ανεξήγητο το «ψαλίδι» της ΡΑΕ σε εκπτώσεις και επιδοτήσεις των ΕΔΑ

ΔΕΠΑ Υποδομών: Ανεξήγητο το «ψαλίδι» της ΡΑΕ σε εκπτώσεις και επιδοτήσεις των ΕΔΑ
Mακροπρόθεσμες επιπτώσεις επιφέρουν οι οδηγίες της ΡΑΕ στα επιχειρησιακά σχέδια σύμφωνα με την ΔΕΠΑ Υποδομών
Ανεξήγητη χαρακτηρίζουν πηγές της ΔΕΠΑ Υποδομών τη στάση της ΡΑΕ να περικόψει για το 2022 δαπάνες των ΕΔΑ Αττικής και ΕΔΑ ΘΕΣΣ που στοχεύουν για την ενίσχυση της διείσδυσης του καυσίμου.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως προξενεί μεγάλα ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ όλες οι σχετικές υπηρεσίες εισηγούνταν έως σήμερα την έγκριση των σχετικών προγραμμάτων και τώρα γίνεται στροφή 180 μοιρών…

Όπως έχει γράψει το WorldEnergyNews,
στο πλαίσιο κατάρτισης των τιμολογίων διανομής, η Αρχή έχει ενημερώσει τις εταιρείες διανομής να περικόψουν τη μεθεπόμενη χρονιά την πλήρη έκπτωση στα τέλη διανομής, ενώ ζητά από την ΕΔΑ Αττικής να μην εφαρμόσει το 2022 πρόγραμμα επιδότησης εσωτερικών εγκαταστάσεων.
οΣτην ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το «ψαλίδι» αφορά κόστη σχετικά με τους «εικονικούς αγωγούς» τροφοδοσίας των αυτόνομων δικτύων διανομής με CNG.

Σύμφωνα με τους κύκλους της ΔΕΠΑ Υποδομών, οι σχετικές οδηγίες της Αρχής έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, καθώς επιφέρουν την αλλαγή των επιχειρησιακών σχεδίων των δύο εταιριών.
Παράλληλα, μειώνουν την βασική αποτίμηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, περικόπτοντας τη ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση της εταιρίας. Έτσι, όπως καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι, υπονομεύουν και τον γενικότερο σχεδιασμό του ΥΠΕΝ, όσον αφορά τις αναγκαίες ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις.


Κώστας Δεληγιάννης

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης