Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Aυξημένα υψηλότερα του μέσου όρου 5ετίας τα αποθέματα φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Πέφτουν όμως οι ρυθμοί ανόδου τους

Aυξημένα υψηλότερα του μέσου όρου 5ετίας τα αποθέματα φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Πέφτουν όμως οι ρυθμοί ανόδου τους
Η αγορά ανέμενε αύξηση αποθεμάτων κατά 73 Bcf και η IEA ανακοίνωσε 75 Bcf για την τελευταία εβδομάδα, χαμηλά συγκριτικά νούμερα
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου διαπραγματεύθηκαν σταθεροποιητικά την Πέμπτη 8/10/2020 πριν από την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας έκθεσης αποθήκευσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η τιμή του φυσικού αερίου κυμαινόταν στα 2,64 mmbtu τις πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 10/9.
Η κίνηση των τιμών αντικατοπτρίζει τη γενική ανησυχία για την έκθεση, αλλά ως επί το πλείστον αντικατοπτρίζει την ανησυχία για τον τυφώνα Delta, ο οποίος δεν αναμένεται να χτυπήσει άμεσα καμία εγκατάσταση παραγωγής και μπορεί ακόμη και να εξασθενήσει προτού καταλήξει.
Επίσης, η στάθμιση των τιμών ήταν ασθενέστερη στην αγορά spot. Παρ 'όλα αυτά, η μεταβλητότητα είναι πιθανό να συνεχιστεί επειδή κάθε γεγονός φέρει λίγη ή περισότερη αβεβαιότητα.

Εν τω μεταξύ, η χαμηλότερη ζήτηση εξαιτίας της πανδημίας του κορανοϊού και της συνηθισμένης εποχικής χαλάρωσης της τροφοδοσίας οδήγησε σε μια πολύ ταχύτερη από την κανονική επαναπλήρωση της αποθήκευσης , οδηγώντας σε ανησυχίες για θέματα περιορισμού.

Τα συνολικά αποθέματα στα τέλη Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε περισσότερα από 3,756 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf), το οποίο είναι 12% πάνω από τον πενταετή μέσο όρο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Στην τελευταία βραχυπρόθεσμη ενεργειακή προοπτική που κυκλοφόρησε την Τρίτη, η ΕΙΑ δήλωσε ότι αναμένει ότι τα αποθέματα θα διογκωθούν πέρα από τα 4 Tcf έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η αγορά ανένεμε αύξηση αποθεμάτων 73Bcf και η IEA ανακοίνωσε 75Bcf


Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές στην πρόβλεψη των 15 ημερών, αλλά συνολικά το επόμενο διάστημα αναμένεται να παραμείνει μάλλον ανοδικό, ανέφερε η Πληροφορία Φυσικού Αερίου (NGI).
Η Mobius Risk Group δήλωσε ότι οι πρόσφατες εβδομαδιαίες αλλαγές στην παραγωγή ανέμου που οφείλονται σε παροδικές καιρικές συνθήκες αξίζει επίσης να σημειωθούν στο μετεωρολογικό μέτωπο.

Λόγω προβλημάτων αποθήκευσης, οι επόμενες πέντε αναφορές αποθήκευσης είναι πιθανό να παρακολουθούνται στενά από τους εμπόρους καθώς συγκρίνουν τους πραγματικούς αριθμούς με τις εκτιμήσεις ΕΙΑ.

Εάν ο τελικός αριθμός της ΕΙΑ κινηθεί με αύξηση στα επίπεδα των 73 Bcf που αναμένει η αγορά,  θα είναι πολύ χαμηλότερος από τον προηγούμενο χρόνο και οι πενταετές μέσοι όροι που αναφέρθηκαν από την ΕΙΑ, όπως ανέφεραν οι εκτιμήσεις.
Για την ίδια εβδομάδα πέρυσι, η ΕΙΑ κατέγραψε 102 Bcf, ενώ ο μέσος όρος τα τελευταία πέντε χρόνια είναι 86 Bcf.
Τελικά η αύξηση αποθεμάτων ήταν 75Bcf με άνοδο συνοιλά στα 3832 Bcf για την τελευταία μετρήσιμη εβδομάδα.

Με τα αποθέματα  στις ΗΠΑ πολύ πάνω από τα ιστορικά επίπεδα, μια έκθεση της ΕΙΑ με εκτιμήσεις μελλοντικού ρυθμού κάτω του μέσου όρου θα μπορούσε να παρέχει κάποια υποστήριξη για τις τιμές, αλλά ένας μεγάλο νούμερο αύξησης των αποθεμάτων θα μπορούσε να ενθαρρύνει σε απότομες πωλήσεις.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης