Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης του Βελγίου οι «πράσινες» προτεραιότητες - Η φιλοδοξία για το 2030

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης του Βελγίου οι «πράσινες» προτεραιότητες - Η φιλοδοξία για το 2030
Σήμερα το Βέλγιο έχει χωρητικότητα 2,3 GW αιολικής ενέργειας στην ξηρά και 1,6 GW υπεράκτιας αιολικής

Δυναμικά και σταθερά υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Βελγίου ο προτεινόμενος στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση των εκπομπών τουλάχιστον 55% για το 2030, ενώ δεν αποκλείεται να διευρυνθούν οι κλιματικές φιλοδοξίες της χώρας. Ο Tinne Van der Straeten από τους Πράσινους (Groen) διορίζεται ως ο νέος ομοσπονδιακός Υπουργός Ενέργειας.

Ειδικότερα, το σχέδιο συμφωνίας συνασπισμού της νέας κυβέρνησης εστιάζει έντονα στις πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια. Υποστηρίζει τον προτεινόμενο στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υψηλότερο στόχο μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου το 2030, τουλάχιστον 55%. Για να επιτευχθεί όλο αυτό, η κυβέρνηση προβλέπει περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια και προσαρμόζει ανάλογα το Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος του 2030 (NECP).

Η τρέχουσα ενεργειακή κατάσταση

Σήμερα το Βέλγιο έχει χωρητικότητα 2,3 GW αιολικής ενέργειας στην ξηρά και 1,6 GW υπεράκτιας αιολικής.

Η υλοποίηση της μείωσης κατά 55% προβλέπει την επέκταση της χωρητικότητας αιολικής χερσαίας στη Φλάνδρα σε 2,5 GW από 1,3 GW σήμερα και στη Βαλλωνία σε 4.600 GWh από 1.500 GWh έως το 2030.

Επίσης, θα στοχεύσει  να διπλασιαστεί η χωρητικότητα υπεράκτιας αιολικής της χώρας σε 4 GW την επόμενη δεκαετία, διερευνώντας το δυναμικό για πρόσθετη χωρητικότητα στη Βόρεια Θάλασσα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης