Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επένδυση 120 εκατ. της ΕΤΕπ στην Ουγγαρία για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Επένδυση 120 εκατ. της ΕΤΕπ στην Ουγγαρία για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας
Η εν λόγω χρηματοδότηση θα καλύψει τα έξοδα ενίσχυσης του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακαίνιση υποσταθμών, εναέριων γραμμών και υπόγειων καλωδίων και την εγκατάσταση προηγμένων μετρητών

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παρέχει μια επένδυση 120 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό, την ψηφιοποίηση και την επέκταση της χωρητικότητας του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουγγαρία.

Μάλιστα, η εν λόγω χρηματοδότηση θα καλύψει τα έξοδα ενίσχυσης του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακαίνιση υποσταθμών, εναέριων γραμμών και υπόγειων καλωδίων και την εγκατάσταση προηγμένων μετρητών.

Ειδικότερα, έχει υπογράψει συμφωνία δανείου με την MVM Hungarian Electricity, η οποία θα επιτρέψει στην εταιρεία να δοκιμάσει προηγμένα συστήματα μέτρησης, να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή, να βελτιώσει την αξιοπιστία του δικτύου εφοδιασμού της και να ενσωματώσει νέους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Czerwinska δήλωσε: «Ένα αξιόπιστο και σύγχρονο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Αυτή η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα διασφαλίσει ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και οι επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Ουγγαρία θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Υποστηρίζουμε την ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας, αυξάνοντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ζωτικής σημασίας για την επιτυχή δράση για το κλίμα στην Ευρώπη. Μαζί με τους μακροπρόθεσμους εταίρους μας στο MVM, η ΕΤΕπ προσβλέπει στη συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Ουγγαρίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης