Τελευταία Νέα

Η Swedbank Robur εγκαινιάζει Fund για την χρηματοδότηση σε έργα ΑΠΕ

Η Swedbank Robur εγκαινιάζει Fund για την χρηματοδότηση σε έργα ΑΠΕ

H Swedbank Robur ξεκίνησε ένα νέο θεματικό fund με έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση

H Transition Energy, θα επενδύσει σε εταιρίες παγκοσμίου επιπέδου που θα συμβάλλουν σε ένα μελλοντικό σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ειδικότερα, η δράση του Fund θα επικεντρωθεί στην ηλιακή και αιολική ενέργεια στο πλαίσιο ενός βιώσιμου ενεργειακού σύστηματος.

Οι συμμετοχές θα είναι ένας συνδυασμός καθιερωμένων εταιριών με αποδεδειγμένες επιχειρηματικές ιδέες.

Ο διευθυντής της Swedbank Robur, Robert Slorach, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι σημαντικό οι επενδυτές να τολμήσουν να είναι ενεργά μέλη στις βιώσιμες αλλαγές και να υποστηρίξουν εταιρείες και βιομηχανίες σε αυτήν την μετάβαση».


Οι επενδύσεις της Swedbank

Η Swedbank
πιστεύει ότι θα απαιτηθούν σημαντικές επενδύσεις, μεταξύ άλλων σε ΑΠΕ, ηλεκτρικά δίκτυα, αποθήκευση ενέργειας, μπαταρίες καθώς και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι εταιρίες που μπορούν να βρουν τις καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων έχουν επίσης μεγάλες δυνατότητες να καταστούν πρωτοπόροι στις επενδυτικές δραστηριότητες μακροπρόθεσμα.

Ο Slorach πρόσθεσε: «Η σχέση μεταξύ κερδοφορίας και βιωσιμότητας είναι ισχυρή και βλέπουμε ότι υπάρχουν πολύ καλές επενδυτικές ευκαιρίες και ένα καλό δυναμικό απόδοσης στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης.Επενδύοντας κεφάλαια σε συνδεδεμένες εταιρείες, μπορούμε να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες να αλλάξουν, δημιουργώντας ταυτόχρονα μακροπρόθεσμη αξία για τους πελάτες και την κοινωνία μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης