Πετρέλαιο

Κατά 12,7% αυξήθηκαν οι εισαγωγές του αργού στην Κίνα το α' 7μηνο του 2020

Κατά 12,7% αυξήθηκαν οι εισαγωγές του αργού στην Κίνα το α' 7μηνο του 2020
Μόνο τον Σεπτέμβριο, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας ήταν κατά μέσο όρο 11,52 εκατομμύρια bpd

Η Κίνα εισήγαγε 416 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, αύξηση 12,7% σε ετήσια βάση, στοιχείο που αποτελεί το τελευταίο θετικό σημάδι για τη ζήτηση πετρελαίου παρά την πανδημία. Το ποσό μεταφράζεται σε 338,8 εκατομμύρια βαρέλια μηνιαίως κατά μέσο όρο, ή περίπου 11,29 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας ήταν κατά μέσο όρο 11,52 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο υπηρεσιών ανάλυσης ενέργειας OilX που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα. Αν και είναι χαμηλότερος από τον μέσο όρο για τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, ο μέσος όρος του προηγούμενου μήνα ήταν 24,4% ή 2,26 εκατομμύρια bpd υψηλότερος από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Ενθαρρυντικά νέα και προβληματισμός

Τα νέα σχετικά με τη μείωση της πλωτής αποθήκευσης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά: πρόσφατα, η άνοδος της πλωτής αποθήκευσης παγκοσμίως αύξησε τις ανησυχίες για το άμεσο μέλλον της ζήτησης πετρελαίου. Ταυτόχρονα, τα διυλιστήρια στην Κίνα αγωνίζονται να πουλήσουν πλεονάζον απόθεμα προϊόντων, καθώς η ζήτηση και τα περιθώρια κέρδους παραμένουν χαμηλά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές λειτουργίας διυλιστηρίου και αυτό, με τη σειρά του, θα μειώσει τις εισαγωγές.

Από τη θετική πλευρά, ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν αχρησιμοποίητες ποσοστώσεις εισαγωγής και ενδέχεται να αποφασίσουν να τις χρησιμοποιήσουν και να τις αποθηκεύσουν σε εξευγενισμένα προϊόντα εν αναμονή της βελτίωσης της ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης