Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Καλεί ξανά την Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Καλεί ξανά την Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις
Εναπόκειται στην Τουρκία να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στην οποία οι διερευνητικές συνομιλίες μπορούν να υπόσχονται επιτυχία, δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΕΞ
Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις κάλεσε και πάλι την Τουρκία η γερμανική κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι εναπόκειται στην 'Αγκυρα «να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στην οποία οι διερευνητικές συνομιλίες να υπόσχονται επιτυχία».
Από το Βερολίνο επισημάνθηκε ακόμη ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.
Από τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas στην Ελλάδα και την Κύπρο «κατέστη σαφής η απογοήτευση των συνομιλητών του για τα μονομερή βήματα της Τουρκίας, κατέστη όμως σαφές και το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει εκεί μια επί της αρχής προθυμία για διάλογο με την Τουρκία και ότι το πακέτο, το οποίο αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή για την δράση όλων των εταίρων στην ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Christopher Burger και πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια «θα πρέπει ασφαλώς να συζητήσουμε αυτό το θέμα την κατάλληλη στιγμή και με την Τουρκία».
Παρέπεμψε μάλιστα σε χθεσινή δήλωση του κ. Maas ότι «εναπόκειται τώρα ιδιαίτερα στην Τουρκία να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στην οποία τέτοιες διερευνητικές συνομιλίες μπορούν να υπόσχονται επιτυχία.
Για αυτό πρέπει η τουρκική πλευρά να απέχει από μονομερείς προκλήσεις».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Heiko Maas προγραμματίζει να μεταβεί στην 'Αγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, ο κ. Burger υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο Διάσκεψης στην Μπρατισλάβα.
«Υπό αυτή την έννοια υπάρχει αυτό το νήμα συζητήσεων.
Δεν έχω τώρα να ανακοινώσω συγκεκριμένες ημερομηνίες», περιορίστηκε να δηλώσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης