Διεθνή

Δραματική έκκληση Merkel: Δεν αντέχουμε οικονομικά ένα δεύτερο lockdown

tags :
Δραματική έκκληση Merkel: Δεν αντέχουμε οικονομικά ένα δεύτερο lockdown
Πρέπει να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση είπε η καγκελάριος
Με δραματικούς τόνους απευθύνθηκε στους Γερμανούς πολίτες όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού η καγκελάριος Merkel, η οποία υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν αντέχει οικονομικά ένα δεύτερο lockdown.
Μετά την επτάωρη και πλέον συνεδρίαση που είχε με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων, η καγκελάριος είπε πως «αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες θα καθορίσει το πώς θα ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία».
«Πρέπει να καλέσουμε ειδικά τους νέους να μην κάνουν πάρτι σήμερα, προκειμένου να έχουν καλή ζωή αύριο και μεθαύριο», είπε η καγκελάριος, η οποία απηύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια και τις μετακινήσεις αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο και ζήτησε την συμμετοχή όλων στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.
«Μέχρι τώρα τα πήγαμε καλά, καλύτερα από κάποιες γειτονικές χώρες.
Δεν πρέπει να παραδοθούμε στον ιό, πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας
Κοινός στόχος αποτελεί η δυνατότητα ιχνηλάτησης όλων των επαφών κάθε κρούσματος.
Πρέπει να αποτρέψουμε τον κίνδυνο η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη.
Βρισκόμαστε σε φάση εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων.
Είναι σαφές: πρέπει να την σταματήσουμε, διαφορετικά όλο αυτό δεν θα τελειώσει καλά» είπε η καγκελάριος.
«Το θέμα δεν είναι μόνο το σύστημα υγείας.
Είναι και οι οικονομικές εξελίξεις, που εξαρτώνται από τον βαθμό της επιβάρυνσης που θα δεχτούμε λόγω κορωνοϊού.
Αυτό λοιπόν που ωφελεί την υγεία, ωφελεί και την οικονομία», είπε η καγκελάριος, υπενθυμίζοντας ότι το τρέχον έτος, η Γερμανία δανείστηκε επιπλέον 250 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Γι’ αυτό δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα δεύτερο κύμα, όπως κάναμε την άνοιξη», υπογράμμισε η καγκελάριος, σημειώνοντας ότι «οι αριθμοί πρέπει να κατέβουν».
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, κατά τη συνεδρίαση συμφωνήθηκε να εφαρμοστούν στις περιοχές «υψηλού κινδύνου» μέτρα, όπως είναι ο περιορισμός των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές εορτές στα δέκα πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει μάλιστα να προέρχονται από δύο νοικοκυριά το μέγιστο, καθώς και η επέκταση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
Για την ενεργοποίηση του τελευταίου μέτρου μάλιστα αρκεί ο εντοπισμός 35 – όχι πλέον 50 – νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε εβδομαδιαία βάση.
Σε αυτή την περίπτωση, θα επιβάλλεται ακόμη και αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, καθώς και περιορισμός της κυκλοφορίας μετά τις 23:00.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης