Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Απότομη μείωση στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ εν μέσω τυφώνα

ΕΙΑ: Απότομη μείωση στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ εν μέσω τυφώνα
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 9 Οκτωβρίου στα 489,1 εκατομμύρια βαρέλια,
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, καθώς η υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου έκλεισε λόγω του τυφώνα Delta, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τους από το 2003 καθώς και τα διυλιστήρια έκλεισαν, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Πέμπτη 15/10/2020.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 9 Οκτωβρίου στα 489,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε την εβδομάδα κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα στα 10,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της υπεράκτιας παραγωγής της χώρας έκλεισε λόγω του τυφώνα.
Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, έναντι των προσδοκιών για πτώση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Στην περιοχή της ακτής του Κόλπου, όπου ο τυφώνας Delta έφτασε στο έδαφος, τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης περιόρισαν τις απώλειες, αλλά ήταν ακόμη χαμηλότερα την ημέρα.
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 81 σεντ, ή 2%, στα 40,23 δολάρια το βαρέλι. Το Brent υποχώρησε 79 σεντς στα 42,53 $ το βαρέλι από τις 11:22 π.μ. ET (1522 GMT).
Η παραγωγή ραφιναρίσματος επιβραδύνθηκε την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που θα οδηγούσε σε μείωση των υπαρχόντων αποθεμάτων.
Οι ροές διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 276.000 bpd, ενώ τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε 75,1%.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΙΑ, σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, τα διυλιστήρια έχουν προμηθεύσει 7,5% λιγότερο προϊόν από ό, τι το ίδιο διάδτημα πριν από ένα χρόνο, και με πολλές πολιτείες να βλέπουν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η ζήτηση καυσίμων μπορεί να παραμείνει ασθενής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης