Τελευταία Νέα
Ενέργεια

BP: Έσοδα 500 εκατ.δολάρια από την πώληση μίσθωσης πρατηρίων βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο

BP: Έσοδα 500 εκατ.δολάρια από την πώληση μίσθωσης πρατηρίων βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η BP στοχεύει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025
Η BP έχει συγκεντρώσει 400 εκατομμύρια λίρες (517 εκατομμύρια δολάρια) από την πώληση ενός μεριδίου σε μισθώσεις γης 199 βρετανικών πρατηρίων βενζίνης σε ένα συνταξιοδοτικό ταμείο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το Universities Superannuation Scheme (USS)απέκτησε το 49% των μισθωμένων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, σύμφωνα με ανακοίνωσε της USS στις 7 Οκτωβρίου.
Η BP θα κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό 51% σε μια νέα εταιρεία, Exmoor Properties PFLP.
Θα συνεχίσει επίσης να λειτουργεί τους χώρους με μακροχρόνιες μισθώσεις, ανέφερε σε ανακοίνωση της εταιρεία ενέργειας με έδρα το Λονδίνο.

Η BP στοχεύει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025, περίπου τα μισά από τα οποία λέει ότι έχουν πωληθεί ή συμφωνηθεί, προκειμένου να μειωθούν τα χρέη και να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά της για την ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών.
Η BP διαθέτει 300 πρατήρια καυσίμων που ανήκουν στην εταιρεία στη Βρετανία και 900 επιπλέον τοποθεσίες που ανήκουν και λειτουργούν από εμπόρους

Η συμφωνία USS ακολουθεί παρόμοιες συναλλαγές ακινήτων λιανικής που είχε πραγματοποιήσει η BP τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Νέα Ζηλανδία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης