Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θέλουν μόνιμη απαγόρευση των υπεράκτιων μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θέλουν μόνιμη απαγόρευση των υπεράκτιων μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου
Η απαγόρευση θα προσελκύσει τώρα αντιδράσεις και από το λόμπι των ΑΠΕ, καθώς θα περιλαμβάνει και την γεώτρηση για εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας
Τα μέλη των Δημοκρατικών της Επιτροπής Φυσικών Πόρων του Σώματος πιέζουν για μόνιμη απαγόρευση όλων των υπεράκτιων μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ομοσπονδιακά ύδατα του Ατλαντικού και του Ειρηνικού, καθώς και στον ανατολικό Κόλπο του Μεξικού, αναφέρει το περιοδικό Oil and Gas Journal, επικαλούμενο φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το OilPrice.com  άτομα που παρευρέθηκαν στο φόρουμ ανέφεραν ότι οι Δημοκρατικοί δεν είναι ικανοποιημένοι με την επέκταση του υφιστάμενου μορατόριουμ από τον Πρόεδρο Donald Trump για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ανατολικό Κόλπο του Μεξικού στις ακτές του Ατλαντικού της Φλόριντα, της Γεωργίας και της Καρολίνα ισχύει από το 2022 έως το 2032. Αυτοί οι όροι, κατά την άποψη των Δημοκρατικών, δεν ήταν αρκετά καλοί.

Μερικοί από αυτούς που παρευρέθηκαν στο φόρουμ εξέφρασαν υποψίες ότι ο Trump είχε πολιτικά κίνητρα για την επέκταση του μορατόριουμ γεώτρησης καθώς εκτείνεται σε πολιτείες που θα μπορούσε να καθορίσουν τις εκλογές. Επιπλέον, σημείωσαν ότι ο Πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την απαγόρευση όποτε θέλει, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι αρκετός λόγος για να καταστεί η απαγόρευση μόνιμη με την έκδοση νόμου.

Εν τω μεταξύ, νομοθέτες από τη Βιρτζίνια ζήτησαν από τον Trump τον Σεπτέμβριο να προσθέσει την πολιτεία τους στον κατάλογο όπου η υπεράκτια γεώτρηση θα απαγορευτεί για άλλα 12 χρόνια. Υποστήριξαν ότι οι βιομηχανίες στη Βιρτζίνια θα επηρεαστούν αρνητικά εάν δεν συμπεριληφθεί η πολιτεία.

Η απαγόρευση γεώτρησης ανοικτής θάλασσας, στην πραγματικότητα, αποτελεί εξαίρεση για τις παράκτιες πολιτείες από ένα σχέδιο που χρονολογείται από το 2018 και προτείνει το άνοιγμα έως και 90% των ομοσπονδιακών υδάτων στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει προσελκύσει πολλές αντιδράσεις, μεταξύ άλλων από τις παράκτιες πολιτείες. Αυτό που ίσως είναι πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι θα προσελκύσει τώρα αντιδράσεις από το λόμπι ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επειδή η απαγόρευση περιλαμβάνει επίσης γεώτρηση για υπεράκτιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης