Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Glencore: Συνομιλίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων και μπαταριών για το νικέλιο – Τι ζήτησε ο Musk

Glencore: Συνομιλίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων και μπαταριών για το νικέλιο – Τι ζήτησε ο Musk
Η Glencore παρήγαγε 121.000 τόνους νικελίου το 2019
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Glencore, Ivan Glasenberg, δήλωσε την Παρασκευή 16/10/2020 ότι η εταιρεία μιλά με κατασκευαστές αυτοκινήτων και κατασκευαστές μπαταριών για το νικέλιο - ένα βασικό συστατικό των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk ζήτησε από τους ανθρακωρύχους να παράγουν περισσότερo.

«Πολλοί από τον χώρο των αυτοκινήτων και των μπαταριών μας μιλούν για νικέλιο», δήλωσε ο Glasenberg, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Financial Times Mining.
Η Glencore υπέγραψε φέτος συμφωνία με την Tesla για την προμήθεια κοβαλτίου από το Κονγκό.

Η Glencore παρήγαγε 121.000 τόνους νικελίου το 2019 και πούλησε 181.000 τόνους μέσω της εμπορικής της επιχείρησης. Διαθέτει ορυχεία νικελίου στην Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Καληδονία και ένα διυλιστήριο νικελίου στη Νορβηγία.
Προμηθεύει ήδη τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW με κοβάλτιο από το ορυχείο νικελίου-κοβαλτίου Murrin Murrin στην Αυστραλία.

Ο Glasenberg είπε επίσης ότι η Glencore εξαντλεί τα ορυχεία άνθρακα και δεν θα τα αντικαταστήσει, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μείωση των εκπομπών «Scope 3» - έμμεσες εκπομπές για τις οποίες οι εταιρείες εξόρυξης υφίστανται αυξανόμενη πίεση να αντιμετωπίσουν.

Ο Glasenberg είπε ότι οι εκπομπές Scenc 1 και 2 της Glencore αντιπροσωπεύουν μαζί μόλις το 10% των εκπομπών του Scope 3 - μια ένδειξη του πόσο σημαντικές είναι αυτές οι έμμεσες εκπομπές, ιδίως για τους ανθρακωρύχους θερμικού άνθρακα που στη συνέχεια καίγεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Glencore έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 30% τις εκπομπές του Scope 3 έως το 2035.

Η Glasenberg είπε ότι η εταιρεία θα κάνει μια ανακοίνωση σχετικά με τις εκπομπές του Scope 3 στις 4 Δεκεμβρίου. «Εξετάζουμε την αγορά. Εξετάζουμε όλες τις δραστηριότητές μας στον άνθρακα », είπε.
Είπε ότι το επίκεντρό ήταν να εξαντλήσει τα υπάρχοντα ανθρακωρυχεία, παρά να τα κλείσιε. «Δεν βλέπω πώς η περιστροφή των ανθρακωρυχείων θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τις εκπομπές Scope 3», δήλωσε ο Glasenberg στη σύνοδο κορυφής.
Επίσης η Anglo American σχεδιάζει να διακόψει τις δραστηριότητες άνθρακα της Νοτίου Αφρικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης