Το μειωμένο κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας «ευκαιρία» για νέα μοντέλα επενδύσεων

Το μειωμένο κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας «ευκαιρία» για νέα μοντέλα επενδύσεων
Μια ενημερωμένη υγεσία στα τρέχοντα περιβαλλοντικά θέματα είναι παραπάνω από αναγκαία

Στην ασταμάτητη λαίλαπα του κορωνοϊού, προστίθεται η εδώ και πολλά χρόνια επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, απαιτείται ενημερωμένη ηγεσία στα θέματα αυτά και να δώσει στα παιδιά τα εγγόνια μας την ευκαιρία μιας φυσιολογικής υγιούς ζωής σε αυτόν τον πλανήτη. Ωστόσο, αυτό το είδος ηγεσίας απουσιάζει από το πεδίο προτεραιοτήτων των Cllr Mike Greene, Bournemouth, Christchurch και Poole Council (BCP).

Στην παρούσα φάση, το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας είναι τώρα το ίδιο με τις μέσες τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας και λιγότερο από τη μισή τιμή της νέας πυρηνικής ενέργειας. Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια δεν έχουν κόστος καυσίμου και με μειωμένο κόστος κατασκευής, οι ΑΠΕ φαντάζουν ιδιαίτερα συμφέρουσες επιλογές.

Μάλιστα, η ηλεκτρική ενέργεια από ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο παρόμοιο με τον κόλπο Navitus θα (μαζί με την υπάρχουσα ηλιακή παραγωγή) θα είναι ισοδύναμη με ολόκληρη την ετήσια χρήση ηλεκτρικής ενέργειας όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο Bournemouth, στο Christchurch, στο Poole και στο Dorset.

Όπως δήλωσε ο Sir David Attenborough πέρυσι «Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι εάν δράσουμε σημαντικά την επόμενη δεκαετία, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε ανεπανόρθωτες ζημιές στον φυσικό κόσμο και οι κοινωνίες μας να καταρρεύσουν. Η νεότερη γενιά χρειάζεται ελπίδα για το μέλλον και αποδεικτικά στοιχεία κίνησης προς μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης