Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η EDF σχεδιάζει να ανακοινώσει νέο πυρηνικό αντιδραστήρα EPR έως τα μέσα του 2021

Η EDF σχεδιάζει να ανακοινώσει νέο πυρηνικό αντιδραστήρα EPR έως τα μέσα του 2021
Η κυβέρνηση έχει αναβάλει την απόφαση για το αν θα κατασκευάσει νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες έως και μετά τη λειτουργία του έργου Flamanville 3

H EDF ήρθε αντιμέτωπη με δαπανηρές καθυστερήσεις στην κατασκευή ορισμένων εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού έργου Flamanville 3 στη Γαλλία, το οποίο έχει καθυστερήσει περισσότερο από μια δεκαετία.

Η εταιρεία στοχεύει να παρουσιάσει μια νέα, φθηνότερη έκδοση του πυρηνικού αντιδραστήρα EPR έως τα μέσα του 2021, δήλωσε η γαλλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας την Πέμπτη (15/10).

Μάλιστα, η EDF ανήκει κατά πλειοψηφία στην κυβέρνηση και οι αντιδραστήρες EPR επόμενης γενιάς θα επωφεληθούν από τη μείωση των απαραίτητων προπαρασκευαστικών μελετών.

Η κυβέρνηση έχει αναβάλει την απόφαση για το αν θα κατασκευάσει νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες έως και μετά τη λειτουργία του έργου Flamanville 3, το οποίο αναμένεται τώρα στα τέλη του 2022.

Τέλος, η EDF κατασκευάζει ήδη το πρώτο νέο πυρηνικό εργοστάσιο της Βρετανίας για περισσότερο από δύο δεκαετίες, το Hinkley Point C, με την υποστήριξη του CGN της Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης